Coaching - poslovno svetovanje z Borisom Venetom

»50 skreganih direktorjev, podjetje pa tik pred zaprtjem. Potem smo poklicali Borisa …«

»Prišel je ravno v najslabšo situacijo: promet je bil 20% pod načrtovanim, morala je bila na psu. Nad vodilnimi in nad ostalimi sodelavci je visel črn oblak v obliki zamer, razočaranj, ubitih sanj …

Ne vem, kaj se je zgodilo potem. Učinek lahko pripišete naključju, bogovom, sreči … Vendar, ko je v podjetje prišel Boris in nam pomagal pri coaching-u (oz. poslovnem svetovanju), smo nekako našli optimizem, navdih in energijo za nov zagon. Stopili smo skupaj, prebudili najboljše v sebi, odšli na teren in naredili 60% presežka prodajnega plana. Tiste mesece smo beležili prodajne rekorde v vsej zgodovini podjetja in postali smo – med 49-imi državami – vodilno podjetje v Evropi po rasti

Boris Maljevec, direktor Oriflame Slovenija, nahrin.si

Če lahko podjetju zagrenjenih zaposlenih, ki neustavljivo drsi proti dnu, s coaching-om (oz. poslovno svetovanje) pomagam do preporoda in absolutnega prodajnega rekorda … Ali menite, da lahko naredim kaj koristnega tudi za vas in vaše podjetje?

Zgoraj opisani primer, ki se je pred leti odvijal v naši prestolnici, še zdaleč ni edini take vrste. Bolj kot ne gre za tipično poslovno situacijo, zaradi katere me najemajo podjetniki, podjetja in organizacije. Navadno me kontaktirajo kot »zadnjo rešilno bilko« (čeprav bi jim bilo prihranjeno veliko hudega, če bi me poklicali prej!).

V tovrstnih težkih razmerah morda od mene res ne pričakujejo veliko; še manj pa pričakujejo hitre in učinkovite rešitve. Vendar pa prav to od sebe pričakujem jaz. »Nimate pojma, kaj vas čaka in kako dobro odločitev ste sprejeli, ko ste me poklicali,« jim včasih rečem z nasmeškom na ustih, da razbijem moreče vzdušje.

Vendar mislim zelo resno.

Kajti tisto, kar potem sledi, je vedno neopisljivo. Osebne transformacije … takšni in drugačni poslovni rekordi … radost in sproščenost … skupno veselje prej skreganih sodelavcev … predvsem pa mnogo več zaupanja v prihodnost, radosti in srčnosti. Navznoter in navzven.

Moje ime je Boris Vene. Javnost me pozna predvsem po knjižnih uspešnicah in medijskem pojavljanju, manj znano pa je moje poslovno udejstvovanje oziroma vloga aktivnega »coacha« vodilnemu kadru, v obliki coachinga in poslovnega svetovanja. (Opomba: Ker beseda trener bolj spominja na učitelja telovadbe, raje uporabljam besedo coach.)

Čeprav je pri nas ta oblika poslovne pomoči dokaj neznana, predstavlja coaching/poslovno svetovanje in mentorstvo enega najbolj neizkoriščenih potencialov. Ne samo za reševanje kriz, temveč tudi za rast.

Izkušen »človek s strani« lahko v situaciji opazi stvari, ki so za udeležence bolj kot ne vsakdanje, saj vsi živimo po določenih mentalnih vzorcih in navadah. Ob tem si, skorajda nezavedno, določamo prioritete, po katerih delujemo. Sočasno imamo še cel kup svojevrstnih in omejujočih vzorcev, ki se nam zdijo nekaj najbolj običajnega. Ker z njimi živimo tako rekoč že vse življenje, so postale del naše osebnosti in morda celo identitete.

Če ima »oseba s strani« oziroma mentor ali coach dovolj znanja in izkušenj, lahko sogovornika z minimalnimi usmeritvami motivira, da:

 • uvidi svoje realno stanje,
 • se vrne na pravo pot,
 • se poveže z virom navdiha in energije,
 • odpre intuitivne kanale, morda upošteva še drugačen pogled na situacijo …

Že ti, zelo enostavni prijemi, so največkrat dovolj za »male čudeže«, ki sledijo.

Običajno pravim, da je moja naloga navdahniti osebo, jo informirati ter ji omogočiti okoliščine za transformacijo. To je tudi vloga izkušenega coacha ali trenerja. (Ker beseda trener bolj spominja na učitelja telovadbe, raje uporabljam besedo coach.) Velikokrat predstavlja najlažjo, najcenejšo in najhitrejšo možnost za rešitev problema ali za doseganje cilja.

»Delala sem z najboljšimi na svetu – z Richardom Bransonom, Tonnyjem Robbinsom, Brianom Tracyjem …–, a šele pri Borisu sem dobila odgovore …«

»Ko sem sodelovala z največjim organizatorjem seminarjev na svetu, sem imela priložnost spoznati in delati za najboljše na področju osebne rasti, kot so: Tony Robbins, Brian Tracy, Richard Branson, T. Harv Eker … In mnogo drugih je bilo.

Sledil je neverjetni osebnostni razvoj in veliko novih priložnosti. Na poti, ki se je začela pred dvanajstimi leti, se nisem mogla več ustaviti. Ogromno sem se izobraževala, udeležila sem se čisto vsakega seminarja. Kljub temu pa vsa ta leta nisem našla odgovorov. Kar naprej sem iskala in iskala, odgovorov pa ni bilo.

Preberite več …

– Renata Hercog Šetinc, Success Resourcess Global
(vodilna organizatorica izobraževalnih delavnic in seminarjev v svetovnem merilu)

KRATEK IZVLEČEK MOJEGA DOSEDANJEGA DELA

 • Podjetjem iz različnih panog sem pomagal do neslutenih prebojev in prodajnih rekordov
 • Vodilnemu kadru sem pomagal izoblikovati bolj jasno in drzno vizijo (katero smo potem tudi uresničili)
 • Izobraževal sem tudi negospodarske organizacije: strokovne službe v Državnem zboru, Občinske uprave, imel sem delavnico za domala vse slovenske županje.
 • Bil sem coach vodji poslanske skupine in strokovna pomoč pri parlamentarni preiskavi
 • Nastopal sem na velikih konferencah in »delil (digitalni ali fizični) oder« z Billom Gatesom, Nelsonom Mandelo, Richardom Bransonom, Jayem Shetyjem, Johnom Assarafom, srečal sem se z Dalail Lamo …
 • Bil sem na praktično vseh televizijah in pomembnejših pogovornih oddajah, v revijah in časopisih … Za tovrstno promocijo nisem nikoli plačal niti evra, temveč so me mediji vedno povabili sami.
 • Knjige, ki sva jih napisala skupaj z Nikom Grubišo, so bile samo v Sloveniji prodane v nakladi okoli 250.000 izvodov, kar pomeni, da se v vsaki drugi stanovanjski zgradbi nahaja vsaj ena najina knjiga. Prva uspešnica, ki jo je blagoslovil tudi eden največjih modrecev modernega časa, Satya Sai Baba, pa je bila v Ameriki proglašena za eno izmed treh najboljših knjig vseh časov s področja ustvarjanja blagostanja. Poleg Amerike, kjer je izšla v digitalni obliki, je izšla v tiskani obliki tudi v Indiji.
 • V tem času sem bil coach mnogim znanim in manj znanim uspešnim podjetnikom, direktorjem, coachem …, katerim sem pomagal na različnih področjih: na poslovnem, osebnem, zdravstvenem, partnerskem …

»Po samo treh urah coachinga z Borisom sem postavila rekord v zgodovini prodaje podjetja …«

»Borisa Veneta sem prvič spoznala ob prebiranju njegove knjige ´Uživaj življenje… in postal boš bogat´. Tako me je navdušila, da sem ga želela osebno spoznati.

V tistem obdobju sem bila zaposlena v zelo uspešnem podjetju – enem izmed vodilnih v direktni prodaji –, kjer nas je približno 100 svetovalcev tržilo finančni produkt.

Po porodniškem dopustu nisem več dosegala dobrih rezultatov, s čimer se nikakor nisem želela sprijazniti. Začutila sem, da bi mi lahko pomagal Boris s svojim coachingom. K sreči smo imeli vrhunskega direktorja, ki mi je to omogočil. Po samo treh urah coachinga sem postavila rekord v zgodovini prodaje podjetja.

Dragoceno prodajno znanje iz Borisovega svetovanja ter številne kasnejše izkušnje iz direktne prodaje sem kasneje prenesla tudi v svoje podjetje Ekolife natura, ki uspešno posluje že več kot 11 let.«

Tjaša Pavček, soustanoviteljica podjetja Ekolife natura,
www.ekolife.si, www.novaenergija.eu

Po čem so moji pristopi h coachingu drugačni … ali zakaj sem pri svojem delu lahko tako uspešen

Danes obstaja cela vrsta poslovnih svetovalcev. Coachi, mentorji, terapevti …

(Za opis razlik med njimi in za obliko, katero izvajam jaz, kliknite tukaj.)

Ponudba je na trgu velika in vsak ponuja neke določene prednosti. Ni rečeno, da je nekdo absolutno boljši ali slabši. Pomembno vlogo igra tudi ujemanje s stranko … specifika delovanja … nekateri coachi so specializirani za določene panoge in podobno.

Skratka, vsakdo lahko ponudi kaj drugačnega in posebnega; na naročniku pa je, da odloči, kaj je zanj pomembneje.

Jaz glede svojega delovanja vedno izpostavim dve ključni prednosti.

Moja prva prednost: več kot tri desetletja izkušenj in dokazljivih rezultatov, v kombinaciji s sistemskimi rešitvami

Prvo javno predavanje sem izpeljal daljnega leta 1989 v avstrijskem Gradcu. Od tedaj naprej sem zavezan delu z ljudmi, vodenju kolektivov in osebni rasti.

Izkušnje ter modrost, ki izvira iz njih, vedno tvorijo temelj vsakega svetovanja in coachinga. Zadeva je mnogo pomembnejša, kot se želi velikokrat prikazati v javnosti, zato dovolite, da jo na kratko razložim.

Vzemimo tipičnega »coacha«, ki je talentiran, zagnan, radoveden, učljiv, odgovoren. Vendar je to šele dober začetek. Če podobne situacije, kot je vaša, še nikoli ni obravnaval v praksi, bo »poskušal na slepo«. Verjetno se bo trudil biti inovativen ter v glavi najti neko novo idejo. Morda si bo vzel čas ter preučil podobne situacije, se skušal spomniti, ali bi lahko prenesel in uporabil nasvete iz kakšne druge izkušnje in podobno.

Če se ideja ne bo pokazala kot uspešna, bo, najverjetneje, predlagal neko drugo. In potem še tretjo, če bo treba. In tako naprej. To je situacija, v kateri se, kot pravi moj notar, coach »uči za denar svojih strank«. Seveda z najboljšim namenom … Kljub temu pa čas in denar odtekata, slaba volja raste, upanje pa upada.

Zato ta pristop ni najboljši. Inovativnost in ustvarjalnost, v smislu uvajanja novih in nepreverjenih idej, se naj ne bi uporabljali v tako pomembnih okoliščinah. Za reševanje ključnih situacij potrebujete dognane in sistemske rešitve, ki delujejo kot švicarska ura – vedno, povsod in za vsakogar. Povedano drugače, potrebujete preverjene prijeme, ki vam bodo prinesli predvidljive spremembe.

In s ponosom lahko rečem, da na tem področju resnično izstopam. Izdelal sem posebne procese obvladovanja situacij ter sprejemanja ključnih odločitev, ki vodijo do predvidljivih učinkov. Ali ni ravno to tisto, kar iščete? Utečene in preverjene rešitve, ki vodijo do merljivih in predvidljivih rezultatov? 

Seveda sem pri iskanju rešitve tudi inovativen, vendar nikoli za ceno generalnega razvoja situacije. Povedano drugače, ključna usmeritev je vedno enaka – doseganje želenega cilja skozi preverjene sisteme. Taktike, ki se jih poslužujem na poti, pa so prilagojeni situaciji.

»Boris je bil moj najboljši prodajalec … Nenormalno uspešno je tržil moje etične sklade v Sloveniji že leta 1991.«

»Boris Vene, ki ga še celo Joe Vitale iz kultnega filma ´The Secret´ predstavlja kot ´evropsko legendo multi-level marketinga´, je bil v tem času eden izmed najboljših prodajalcev finančnih naložb – ali celo najboljši – na področju bivše Jugoslavije.

Imel je tudi najboljšo prodajno skupino poslovnih partnerjev. Prodal je prvo naložbo v obliki fond-police v Sloveniji – sklenil jo je še celo pred menoj –, kasneje pa je izredno uspešno tržil tudi prvo Slovensko fond-polico, katere pobudnik in soustvarjalec sem bil, skupaj z KD Skladi in KD življenje (danes AS Zavarovalnica).

Preberite več …

Bojan Pravica, starosta premoženjskega svetovanja* in področni vodja mednarodne  nvesticijske mreže za investicije v plemenite kovine in nepremičnine, elementum.si (SI), elementum.hr (HR), elementum.de (DE), ellementum.pt (PT), elementum-international.ch (CH)

*G. Pravica je že v 90-ih letih kot prvi pripeljal v Slovenijo etične sklade, pomagal zgraditi investicijsko družbo Beta Invest ter postaviti temelje za Kmečko družbo (KD)

Moja druga prednost: izhajanje iz starodavnih znanj ob upoštevanju najnovejših znanstvenih dognanj

Moja druga prednost je strast za starodavnimi znanji. Že desetletja me fascinirajo odkritja velikih umov, ki so dobesedno krojila usodo narodov. Ne glede, da je to znanje staro več tisočletij, je danes bolj aktualno kot kadar koli prej – kajti tisto, kar je resnično, se ne spreminja. In ko prideš do temeljne Resnice, prideš do prvobitne moči.

Nič ni močnejšega kot delovanje iz te ravni.

Sočasno kombiniram tudi najnovejša znanstvena odkrijta, ki pa so, bolj kot ne, le razlaga starodavnih znanj. Čedalje bolj se združujejo ezoterične modrosti in odkritja predvsem kvantne fizike. Danes se, celo v znanstvenih krogih, odprto govori o zavesti, energijah, univerzalni sili ali »polju nič«, »matriki« in podobnem. Tisto, kar je bilo včasih rezervirano za mejna področja znanosti in »čudake«, danes postaja prevladujoči trend oziroma »mainstream«.

Moje izkušnje – ter sistemske rešitve, ki izhajajo iz njih –, združene s starodavnimi znanji, najnovejšimi znanstvenimi odkritji ter z mojo neizmerno strastjo in predanostjo iskanju optimalne poti, oblikujejo moj unikaten in neponovljiv pogled na sleherno situacijo. Svetovancu pa omogočajo hitro in učinkovito rešitev. 

Prav ta pristop predstavlja mojo ključno sposobnost in tudi prednost. Ker sem sistem razvil sam, tudi ni nobenega drugega na svetu, ki bi izvajal kaj podobnega.

»Resnično sem navdušena nad sodelovanjem z Borisom in še posebej nad rezultati …«

»Borisa poznam že kar nekaj časa in sem šla tudi skozi njegove najboljše programe, kot sta ´Body Reset´ in ´25 dni´. Seveda sem bila fascinirana nad znanjem in učinki … Pravi mali čudež pa se je zgodil, ko smo začeli sodelovati še v obliki coachinga na poslovnem področju. Že na prvem štiriurnem sestanku, ki ga je imel za mojo ekipo – to so vodilni v občinski upravi –, je Boris iz njih izvlekel več, kot sem sama uspela v devetih letih.

Dodelil nam je naloge in nisem vedela, kam bo vse skupaj peljalo … Vendar se je na drugem srečanju ta korak pokazal kot zadetek v črno: skozi sooblikovanje skupne vizije, potencialov in jasne identitete občine Semič smo naredili izjemni korak naprej.

Resnično sem navdušena in se veselim nadaljnjega sodelovanja!«

Polona Kambič, županja občine Semič

PS: Strinjam se z Borisom, da je najpomembnejša dolgoročna investicija vlaganje v razvoj naših občank ter občanov, ne pa v asfalt in beton …

Opis mojega coachinga in kako lahko pomagam tudi vam

Coaching je moje življenje in moja strast. Ko vidim podjetje ali organizacijo, ki nosi v sebi potencial, katerega ne izkorišča, mi v trenutku v misli privrejo številne podobe in ideje, kaj bi bilo potrebno ali koristno narediti.

Ta postopek sem do sedaj ponovil že tolikokrat, da v meni deluje že skoraj kot pogojni refleks. Ko mi nekdo razlaga svojo situacijo, lahko v glavi uvidim že celotno končno sliko. Potem moramo le še definirati pot in korake, določiti prioritete ter nosilce izvedbe. 

Ne trdim, da poznam vse panoge in vse poslovne situacije; daleč od tega. Gre za nekaj povsem drugega: čeprav so podjetja in organizacije različne, so vzroki, ki so pripeljali do problema, skoraj vedno enaki … in teh ni mnogo. Ko jih omilimo ali odpravimo, se tudi težave drastično zmanjšajo ali odpadejo.

Pred leti, ko sem odkril svoj talent za coaching, mu nisem posvečal kakšne velike pozornosti ali veljave. Sebe sem videl bolj kot »človeka z mnogo idejami«. Kasneje, ko sem začel nizati uspehe, pa sem čedalje več časa namenjal izpopolnjevanju svoje veščine. Razvil sem posebno tehniko detekcije problemov in predstavitve mogočih rešitev, katere potem s sogovornikom preučiva ter izbereva najprimernejši pristop.

Praktično ni situacije, kjer ne bi mogel pripomoči k večjemu uspehu. In verjemite, da v več kot treh desetletjih dela naletite na vse mogoče primere …

»Borisovi nasveti mi pomagajo v najtemnejših trenutkih …«

»Borisovi nasveti in življenjske modrosti mi pomagajo v najtemnejših trenutkih. S takšno lahkotnostjo, kot Boris razlaga, so nauki dostopni in razumljivi vsakomur. Izpostavi tisto, kar v življenju res šteje in zaradi česar nam bo lažje živeti.

Z vsakodnevnim izvajanjem vaj in meditacij v sebi prebujam hvaležnost, občutke, ki me bogatijo, ter se osredotočam na svoje poslanstvo.«

Anita Šumer, drožomanija, sourdoughmania.com

Seveda pri implementaciji rešitve nisem sam, temveč imam vrhunsko ekipo, s katero pomagamo pri izvedbi oziroma razreševanju problemov in doseganju ciljev. Poleg osebnega coaching-a vodilnim in pomoč pri napredku poslovanja smo usposobljeni tudi za naslednja področja:

 • poslovne strategije, vizija poslovanja in razvoj projektov,
 • team-building,
 • odnos do sebe, zniževanje stresa, večje zaupanje v življenje …,
 • prodaja in pogajanja,
 • izboljšanje osebne komunikacije in odnosov na vseh ravneh,
 • priprava na javno nastopanje,
 • preverjanje posameznikovega dolgoročnega potenciala, talentov in sposobnosti, ugotavljanje kompatibilnosti med osebami, izbiro najprimernejših okoliščin za izvedbo projekta ipd.,
 • osebne finance,
 • izpeljava akcij na področju digitalnega marketinga in iskanja določenih IT rešitev,
 • postavitev tržnih sistemov,
 • ugotavljanje in razvoj konkurenčne prednosti ter poslovne identitete,
 • oblikovanje vrhunskih tekstov vseh vrst,
 • mednarodna promocija v najprestižnejših svetovnih medijih in najbolj obiskanih spletnih portalih (»personal branding«, branding podjetja in projektov),

Po mojem mnenju takšne ekipe, s tako pestrimi izkušnjami in dokazljivimi rezultati, ne boste našli nikjer v Sloveniji niti širše.

»Slovenci smo lahko ponosni, da imamo tako nesebično ljubečega, široko razgledanega in pogumnega strokovnjaka …«

»Legendarni Slovenec, ki je realiziral svojo osebnost na vseh nivojih. Združuje starodavna vedenja in izsledke najsodobnejše znanosti, kar nesebično širi v svojo okolico. Je redka kombinacija na vseh nivojih prebujene zavesti. Kar uči, to tudi živi.

Izžareva neskončno življenjsko energijo, srčnost, hvaležnost in zaupanje Božanskemu načrtu, modrosti življenja. Je kot svetilnik, ki sveti na vse smeri in vsako srečanje z Borisom pusti odmev sončnega zaupanja življenju. Če prideš v njegovo bližino, ostane izkušnja in okus življenjske svetlobe, radosti in optimizma ter veselja do napredka.

Preberite več …

Darja Škraba Krmelj, dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevt,
in Janez Tomaž Krmelj, terapevt medicinske hipnoze in
relaksacijskih tehnik, jesej.si

Kako poteka sodelovanje

Žal so moje/naše kapacitete omejene, zato ne moremo vzeti vseh, ki se prijavijo. Največjo prednost dajemo potencialnim partnerjem, s katerimi lahko vzpostavimo dolgoročno sodelovanje na etičnih projektih, ki imajo velik in pozitiven vpliv na ljudi in na okolico.

V tem primeru se tudi aktivno vključim v razvoj dogodkov ter izpeljavo projektov, s čimer vam ne naložim (preveč) dodatnega bremena, temveč ga skušam čim več oddelati sam.

To je idealni scenarij, saj je v tem primeru napredek optimalen.

Na voljo pa vam je tudi druga možnost sodelovanja, pri kateri večino dela opravite sami. V takšni situaciji najprej preučim vaše stanje, ki mi ga opišete vnaprej. Potem pa, na dvo do triurnem srečanju v živo, preučiva vašo pot, vizijo, potenciale in korake do cilja. To obliko izvajam pod imenom svetovanje.

Takole poteka. Ko se prijavite, vam pošljemo kratek vprašalnik, s katerim preverimo, ali vam lahko pomagamo. Potem se dobiva v vaši pisarni – ali, če ne gre za poslovno svetovanje, na Bledu – ter razdelava vašo vizijo, cilje in možne poti.

»Boris ima moč in dar, da vpliva na potek življenja ljudi. Tudi pri meni.«

»Nekaj ganljivo otroškega je na Borisu … obenem pa občutek močnega uma, velike energije, globokega razumevanja in ogromne želje vedeti in predati naprej. 

Njegove knjige me sicer spremljajo že deset let in so vedno nekje v moji bližini. Nekatere stvari v njih razumem šele zdaj. Treba jih je večkrat prebrati.

Preberite več …

Manca Izmajlova, mancaizmajlova.com

Srečanje se običajno odvija na način, da vam predstavim svoj nevtralni pogled na situacijo, o kateri se pogovarjava. Potem vam opišem nekaj možnih rešitev ter vas vodim skoznje. Ne vsiljujem vam lastnega mnenja, temveč vam pomagam najti in izoblikovati optimalno možnost, ki je popolnoma usklajena z vašimi vrednotami, potenciali in okoliščinami, in za katero potem določiva tudi potrebne korake. 

S srečanja odidete – po besedah dosedanjih svetovancev – mnogo bolj optimistični, polni novih idej, v radostnem pričakovanju razvoja dogodkov … ter z občutkom, da ste z ramen odložili težko breme. Velikokrat tudi razrešiva najbolj pereče stvari oziroma dobite izčrpna navodila, kako naprej.

Skratka, že na svetovanju prejmete potrebne napotke za osnovno pot oziroma samostojno delo. (Več o poteku svetovanja si lahko preberete tukaj.)

Potem imate dve možnosti. Oboroženi z novimi idejami, potenciali in svežo energijo, se lahko sami podate na pot. Druga možnost pa je, da pot prehodiva skupaj – skozi coaching, kakor ga opisujem tukaj.

Naj poudarim, da vam bom kot vaš coach tudi aktivno pomagal pri implementaciji idej, vas povezoval s kompatibilnimi poslovnimi partnerji, oznanjal in širil vaše dogodke prek svojih socialnih mrež in podobno.

Za osnovno svetovanje imam več časa oziroma prostih kapacitet – gre pač samo za eno srečanje –, zato obstaja velika verjetnost, da vas bom lahko sprejel. (Čeprav bo morda treba počakati kakšen mesec ali tudi več.)

Če ne veste, ali izbrati coaching ali svetovanje …

Pravzaprav niti ne morete kaj dosti izbirati med svetovanjem in coachingom, če doslej še nisva sodelovala. Svetovanje je namreč pogoj in osnova za coaching oziroma za nadaljnje dolgoročno sodelovanje. In samo, kadar se pri svetovanju oba resnično dobro počutiva ter ujameva, se odločiva za nadaljnjo skupno pot. Glede na to, da sprejemam coaching stranke za minimalno obdobje šestih mesecev – manj kot polletna pogodba z menoj na področju coachinga ni možna –, je ta korak nujen.

»Boris Vene piše svetovno zgodovino …«

»Boris resnično pomaga postavljati nove temelje za novi svet. Že ko sem bil na njegovi prvi delavnici, sem vedel, da se bom tudi v prihodnosti udeležil vseh njegovih delavnic in prebral vse njegove knjige.

Ponosen sem in hkrati srečen, da Borisa osebno poznam, in da imamo v Sloveniji ljudi, ki so vodilni na svetovnem nivoju. Boris pozna govorico sveta, saj s svojo ljubeznijo do ljudi ter s svojo modrostjo in izkušnjami piše svetovno zgodovino.«

Mirko Zamernik, bivši poslanec državnega zbora RS

»Odločitev za coaching z Borisom je bila moja najboljša poteza v življenju …«

»Odkar je Boris moj coach, je moje življenje šlo v povsem druge dimenzije. Na tem področju je bila odločitev za coaching z Borisom moja najboljša poteza v življenju do sedaj.

Delujem kot holistični zdravnik in pri tej poti mi Boris izjemno pomaga. Omogoča mi doseči neverjetne, nove nivoje. Sam bi težko zmogel, saj je veliko pasti in preizkušenj. Ena izmed pomembnih stvari, ki jo lahko doživljaš ob večjem uspehu, je tudi pravilni odnos do okolja; tudi poslovnega. To včasih ni najbolj naklonjeno prodornim posameznikom, ki se odločijo ubrati svojo pot.

Preberite več …

Dejan Jarič, dr. med., transpersonalni psihoterapevt, predavatelj in
napredni trener za osebni in duhovni razvoj, dejanjaric.com

Kaj sledi, če se odločiva za nadaljnjo skupno pot

Če ste prebrali tekst do tukaj, predpostavljam, da vas ponudba vsaj do neke mere zanima.

Predlagam, da čim prej – vsekakor pa najkasneje v roku dveh do treh dni (po tem času navadno energija močno usahne) – kontaktirate mojo pisarno na ter sporočite, da vas zanima poslovno sodelovanje. Poslali vam bomo kratki vprašalnik, sočasno pa boste lahko vprašali vse, kar vas zanima. (Če bo treba, vas bom osebno kontaktiral in se bova lahko osebno pomenila o vsem, kar vas zanima.)

Če se potem dogovoriva za srečanje oziroma svetovanje, bom uporabil vaše odgovore kot izhodišče. Sledilo bo dvo do triurno druženje, kjer boste prejeli že konkretne napotke, naloge, predloge. Kot rečeno, pogovarjala se bova že kar konkretno o viziji, ciljih, reševanju blokad in ovir. (Več o svetovanju si lahko si lahko preberete tukaj.)

Mimogrede, že sami odgovori na vprašanja, ki vam jih bomo poslali pred svetovanjem, vam bodo lahko pomagali razjasniti pot in oblikovati vizijo, cilje, obstoječe probleme. (In že zaradi tega se vam splača prijaviti!)

Ta korak – povpraševanje in vprašalnik – je za vas popolnoma brezplačen in vas k ničemur ne zavezuje. Sicer pa svetovanje stane 2.000 EUR + DDV za podjetnike, z vnaprejšnjim plačilom, za fizične osebe pa od 1.000 EUR + DDV naprej, odvisno od specifičnosti svetovanja. (Ta cena velja le za slovenska podjetja.)

»Boris je lahko za vsakogar pravi pojem uspeha …«

»Boris mi je spremenil življenje in mi odločilno pomagal na poti k višjemu razumevanju sveta okoli sebe in osebni rasti – dopustite mu, da pomaga tudi vam!

In še nekaj: kako ste lahko prepričani v koristnost Borisovih nasvetov? Ker je človek, ki živi, kar govori, in je za vsakogar lahko pravi pojem uspeha ter svetilnik na razburkanem morju današnjega in jutrišnjega življenja.«

Rok Hrastnik, izvršni direktor Sensilab, sensilab.si

Če bomo ocenili, da je to potrebno in se boste strinjali, vam bomo pred srečanjem izdelali še profesionalno astrološko karto. Ta razkriva vaše resnične potenciale in ovire ter najverjetnejše scenarije nadaljnjega razvoja vaše poti. (Prek astrološke karte bomo lahko tudi lažje ocenili skupno kompatibilnost.)

Kot rečeno, če bova na svetovanju ugotovila, da sva močno kompatibilna, nama je v veselje sodelovati na vaših izzivih in želiva sodelovati še naprej, bova sklenila coaching pogodbo za minimalno obdobje šestih mesecev. V njej bova definirala, katere cilje želite doseči, koliko resursov in kapacitet imate na voljo (časovnih, finančnih, kadrovskih …) in v kakšnem tempu se želite pomikati naprej.

Vendar je to že drugi korak … Najprej razmislite, ali je prišel čas, da si omislite praktično pomoč na svoji poslovni poti. Če je odgovor »da«, priporočam, da čim prej kontaktirate mojo pisarno na .

Tudi v primeru, če potrebujete pri odločitvi pomoč, nas lahko kontaktirate.

Hvala, da ste si vzeli čas za branje. Želim vam uspešno, predvsem pa mirno in radostno potovanje po podjetniških, osebnih in ostalih vodah. Upam, da se kje srečava – vedno si z veseljem vzamem čas za kakšno konstruktivno debato – in proslaviva vaš uspeh. Ne glede, ali ga bova dosegla skupaj ali ne.

Z ljubeznijo,

Boris          

PS: Če razmišljate o sodelovanju, priporočam, da se najprej nekoliko bolj seznanite z mojim delom, pristopom ter življenjsko in poslovno filozofijo. Lahko preberete kakšno mojo knjigo, najbolj pa priporočam program »25 dni«, skozi katerega boste odpravili neprijetna čustva, se naučili prebuditi močna prijetna čustva »na ukaz« ter zajeli osebno moč. (Program se v celoti izvaja preko ogleda videoposnetkov, torej ga lahko v celoti izpeljete v udobju vašega doma ali pisarne, v poljubnem tempu.)

Če boste šli skozi ta program, se bova lahko na skupnih srečanjih pogovarjala že o konkretnih rešitvah, sicer pa bova morala najprej postaviti temelje (ki pa so zelo lepo in na široko razdelani v omenjenem programu).

Konec koncev, program »25 dni« je tudi cenovno izredno dostopen – gre za ure in ure video in avdio posnetkov ter več kot sto strani pisnih materialov, h katerim se lahko vračate znova in znova.

»Slovenec z zmagovalnim duhom, ki bo pustil globoko sled v zgodovini…« 

»Veseli me, da se na vsakem koraku potrjuje, da imamo Slovenci med seboj ljudi z zmagovalnim duhom, ki bodo pustili globoko sled v zgodovini. Boris Vene je zagotovo eden izmed njih.«

Martin Strel, maratonski plavalec in prvi človek, ki je preplaval Misisipi (Guinnessova knjiga rekordov)

Kdo je dr. Jana Wahl?

Jana Wahl, dr.med. specialistka splošne kirurgije, MBA, je zdravnica in health coach, ki zagovarja k bolniku usmerjeno celostno obravnavo kot ključ do celovitega zdravja. Zavzema se za okolje, ki podpira ozdravitev in za razmere, v katerih so zdravniki pomembni partnerji in podporniki pacientom na poti o njihovega zdravja.

Sodobna spoznanja dokazujejo, da s svojim načinom razmišljanja, odnosa do sebe in sveta okoli nas neposredno vplivamo na občutljivo ravnovesje med zdravjem in boleznijo, med življenjem smrtjo, na povsem telesni, biokemični ravni. Tisti, ki prevzamejo pobudo – ki uvidijo, da so ustvarjalci svojega zdravja, življenja, imajo zato veliko boljše možnosti za ozdravitev.

Dr Wahl pri svojem delu sledi načelom funkcionalne medicine obogatene z najnovejšimi spoznanji kvantne medicine, ki na človeka gleda celostno in upošteva, da je vsak človek poseben, edinstven in potrebuje temu prilagojeno podporo. Pomembne so življenjske navade, genetski vplivi, prepričanja, vplivi preteklih poškodb in bolezni, jemanja zdravil, zdravstvene in življenjske prelomnice ter družinska obremenjenost, ki vse lahko vplivajo na občutljivo ravnovesje med zdravjem in boleznijo.