Več o svetovanju

Ste na pomembni prelomnici in niste prepričani, kako naprej?

Mnogokrat se znajdemo na prelomnicah, ki od nas zahtevajo jasne odločitve. Sprašujemo se: »Naj stopim na novo pot ali ostanem na obstoječi? Kaj mi nova pot prinaša? Morda silim z glavo skozi zid in bom investiral ogromno časa/denarja/energije, rezultata pa ne bo? Ali pa se bom podal na novo pot, a ne bom prišel do cilja ter s tem izgubil še to, kar imam zdaj? In še huje – morda bom dosegel cilj, a bom ugotovil, da ob njem nisem srečen in izpolnjen?«

Odločitve so kot križišča. Lahko nas vodijo po ravni, široki in direktni poti do cilja ali pa nas preusmerijo na stranpoti. Zgolj ena pravilna odločitev nam lahko popolnoma spremeni življenje.

A od želje po spremembi do realizacije cilja je dolga pot, prepletena z mnogimi nevarnostmi in ovirami. Na njej naletimo predvsem na dve težavi:

 • pomanjkanje motivacije, zagona in/ali vere v uspešen rezultat, kar lahko zaznamo skozi odlašanje ter vztrajanje pri obstoječem,
 • zamegljen pogled pri izbiri prave poti: kako med vsemi možnostmi izbrati najboljšo?

Ker nimamo pravih odgovorov, se navadno vrnemo v vsakdanjo naglico tekočih opravil, odločitev pa preložimo »za nekaj dni« (beri: vse nadaljujemo po starem; ne le naslednje dni, temveč še tedne, mesece …).

»Borisa srčno priporočam, ker vas lahko popelje na višjo poslovno in osebno raven.«

»Boris Vene je bil moj prvi osebni »coach«. Njegovi nasveti in energija so bili takrat za mene kot golobradega mladeniča izjemno pomembni, prav tako pa mi je bil vzor glede na to, kaj vse je ustvaril.

Spomnim se, da mi je za prvo srečanje izstavil zasoljen račun, kar je v tistih časih zame predstavljalo kar velik izziv. Kmalu sem spoznal, da je postopal pravilno. Če mu ne bi plačal toliko, nasvetov morda ne bi upošteval. In morda še pomembneje, pokazal mi je pot, kako neprecenljivo je lahko znanje in kako ga je možno dobro unovčiti – če si res odličen v tem, kar počneš.

Danes je to moja osnovna filozofija in temelj poslovanja. Zato Borisa srčno priporočam, ker vas lahko popelje na višjo poslovno in osebno raven.«

Smiljan Mori, »Mr. MotivAction«, avtor »MotivaCtion For Life« in »Wealth to You«

S preložitvijo odločitve izgubimo tudi navdih in energijo za doseganje cilja

Četudi se tega morda ne zavedamo, smo pravkar sprejeli zelo pomembno odločitev. Obrnili smo hrbet potencialu, ki se nam je nasmihal … Zato si od svoje prihodnosti ne moremo obetati popolnoma nič drugega kot to, kar se v našem življenju že odvija.

Če bomo še naprej vse počeli tako, kot to počnemo zdaj, bodo tudi vsi rezultati v prihodnosti podobni obstoječim.

Druga težava, zakaj odlašamo s pomembnimi odločitvami

Včasih pa se vendarle uspemo motivirati za spremembo. A kaj, ko takoj naletimo na drugi izziv – še vedno ne vemo, katero pot izbrati; oziroma, katera bi bila za nas najboljša. Vzroka sta dva:

 • Nimamo dovolj izkušenj oziroma ne znamo predvideti, kako se bo situacija dejansko odvijala naprej ter kaj vse nam nova pot in dosežen cilj prinašata.
 • Nismo prepričani v uspeh. Ker nimamo nekega zagotovila ali vsaj pomoči, ki bi nas spremljala na poti, se pojavita strah in dvom, da bomo zabredli v slepo ulico, iz katere ne bomo našli izhoda. Zato velikokrat ne izberemo optimalne poti, pač pa tako, ob kateri se počutimo bolj udobno.

Posledici sta ali odlašanje ali pa nepravilna izbira, ki navadno ne vodita do realizacije cilja. Zato na koncu spet pristanemo v obstoječih okoliščinah ter nadaljujemo po starem.

Ugotovil pa sem tudi, da se v tovrstnih situacijah ljudje nimajo kam zateči po (pameten) nasvet.

Pomoč s strani …

Podobne scenarije sem videl ničkolikokrat. Zmanjkala je le malenkost – morda kanček spodbude, dodaten, svež pogled na situacijo ali nekaj pravilnih usmeritev. Ker mi je bilo žal osebe in zapravljene situacije, sem želel pomagati.

Vedno sem si zastavil dve vprašanji:

 • Kako bi sam postopal v takih okoliščinah?
 • Kako bi lahko tej osebi stal ob strani, da se odloči pravilno ter zakoraka proti cilju?

Nekaj me je gnalo, da sem razmišljal o strankah in njenih usodah enako intenzivno in odgovorno, kot bi šlo zame. Glede na svojo nekaj deset letno poslovno kariero sem menil, da sem dovolj usposobljen, da jim dam vsaj malo volje in upanja za spremembo. Seveda, če so me prej prosili oziroma vprašali za nasvet …

Rezultati, ki so sledili, so bili nad pričakovanji. Velikokrat so se mi zahvaljevali, kot da bi bil jaz zaslužen za njihov uspeh – pa sem bil zgolj »nekdo s strani«, ki je v njih videl potencial in jim to odkrito povedal. Včasih sem jim le ponovil, o čemer so pred tem razglabljali ter jim sistematično prikazal različne možnosti. Ali pa sem jim zastavil nekaj razjasnjevalnih vprašanj, na katera so si potem odgovorili sami.

Vedno znova sem bil presenečen, kako hitro so se ljudje v pogovoru z menoj odprli, mi zaupali ter potem upoštevali moje nasvete. (To so mi povedali naknadno; meni se je vedno zdelo, da se ne dogaja »nič posebnega«.)

Ugotovil sem, da znam pri človeku realno oceniti njegovo situacijo, po drugi strani pa mu dati nekaj ključnih napotkov, ki ga potem spodbudijo za spremembo.

»Odločitev za svetovanje pri Borisu je bila ena mojih najboljših poslovnih odločitev.«

»Še vedno imam zelo sveže v spominu, kako sem se prvič pripeljal do Borisa, da bi ga povprašal o svoji nadaljnji poti. Takrat sem bil na osebni prelomnici. Vedel sem, da sem sposoben velikih stvari, a se nikakor nisem znal lotiti zadev oziroma vstopiti v poslovni svet.

Že po prvem pogovoru z njim so se mi zadeve razjasnile. Kar sem imel prej za omejitev – težave s sluhom – sem izkoristil kot svojo prednost oziroma potencial. Osredotočil sem se na izkušnje in vire, ki so mi bili dostopni in so podpirali mojo odločitev.

Sledilo je nekaj, česar si nisem prej upal niti pomisliti: več knjižnih uspešnic … odlično obiskane spletne strani … članki in medijska prepoznavnost … intervjuji … pozicioniranje kot eden vidnejših slovenskih učiteljev osebne rasti in motivacije ter še in še.

Odločitev za svetovanje pri Borisu je bila ena mojih najboljših poslovnih odločitev. Zato vsakomur, ki je na življenjski prelomnici, toplo priporočam enako. Dobili boste tisto, kar boste pričakovali, plus še mnogo več … in globlje.

Boris, iz srca hvala za vse!«

Robert Goreta, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, avtor knjig
»Tam, kjer je volja, tam je pot«, »Življenjski diamant«,
»Več daš, več imaš!« in »Srčne zgodbe«

Kako preseči lastne omejitve, dobiti navdih in energijo za pravilno odločitev ter nadaljevanje poti?

Tako se je – že pred desetletji – začela moja kariera svetovalca.

Na začetku sem bil bolj okoren in nepredvidljiv, saj nisem znal sistematično razložiti oziroma ubesediti, kar sem začutil pri človeku. Tudi nisem vedel, koliko lahko človeku direktno povem (da ga ne bom prehitro »postavil na realna tla«) … koliko naj »navijam« za neko možnost in koliko naj dopustim njemu, da se sam odloči … kako mu povedati, če uvidim, da je zašel s poti in podobno.

Sčasoma sem razvil poseben sistem svetovanja, ki ga uporabljam še danes.

Najprej sogovornika poslušam, da mi razloži ozadje. Zastavim mu nekaj ključnih vprašanj, skozi katere spoznam njegovo razmišljanje in vzorce, po katerih deluje. Opiše mi tudi želje in ozadje, ki so ga spodbudili k razmišljanju o spremembi.

Potem sledi moj del. Najprej cilj uskladim z »željami srca«, kot jih sam imenujem. To pomeni, da s sogovornikom najdeva takšen cilj, da ga bo navdihoval; ne le v trenutku, ko ga bo dosegel, temveč na celotni poti ter – najpomembneje – tudi po uspešni realizaciji. (Pri določanju cilja in tudi poti mi izdatno pomaga žena Mojca s svojim neprecenljivim talentom; vendar o tem več kasneje.)

Ko se strinjava glede cilja, določiva še pot. Pogovoriva se o možnih rešitvah ter posledicah: Kaj vse bo pot potegnila za seboj, kolikšna je možnost uspeha, kakšno tveganje je pripravljen sogovornik prevzeti, koliko resursov ima na razpolago in koliko jih potrebuje ter podobno.

Na tej točki se navadno zgodi odločilen preobrat.

Sogovornik dobi poleg jasnega načrta aktivnosti tudi voljo, svež navdih in elan za doseganje cilja. To se zgodi praktično vedno …. In zmeraj enako.

Bližnjica do uspeha: tehnika mojstra in vajenca

Naj zaupam še majhno skrivnost, ki jo pri tem uporabljam – princip (izkušenega) mojstra in vajenca.

Ena izmed nalog mojstra je toliko navdahniti vajenca, da slednji bolj zaupa sebi ter se loti stvari, za katere je dotlej dvomil, da jih je zmožen izpeljati; ali pa jih poskusi izpeljati drugače.

Naloga mojstra je bdeti nad vajencem ter mu omogočiti, da trdno koraka po začrtani poti, čim bolj samostojno. Včasih mu mojster dopusti tudi kakšno napako – če oceni, da bo ta vajenca dolgoročno hitreje pripeljala do cilja, kot pa, če bi ga prvi zgolj opozoril na možnost napake oziroma jo preprečil.

Če se vajenec zaplete in se začne vrteti v krogu, ga mojster usmeri v naslednji korak. Kadar je vajenec preveč »pogumen«, začne prehitevati dogodke ali celo zaide s poti, pa ga mojster ustavi.

Skratka, mojster je nekakšen kompas ali svetilnik, ki vajencu ves čas kaže pravo pot. Ob tem mu dopusti, da se slednji ustvarjalno izrazi, da si širi meje svojih sposobnosti, pridobiva nove izkušnje in sam rešuje probleme. Šele ko mojster oceni, da vajenec potrebuje pomoč, poseže v situacijo in mu pomaga vrniti se na začrtano pot.

»Po svetovanju je v moje življenje spet posvetila luč …«

»Pred leti sva se z možem znašla v težavah. Ker si sama nisva več znala pomagati sem se za nasvet obrnila na Borisa. Dolg je bil najin pogovor, predvsem pa iskren. Od njega sem dobila ogromno energije in po končanem pogovoru sem se počutila tako polno življenja … Zelo optimistično, predvsem pa je v moje življenje spet posijala luč.

Po tem dogodku sva se še večkrat slišala. Težave z možem so se začele umirjati. Velikokrat sem imela občutek, da me po poti naprej na daljavo vodi Boris; njegova prisotnost se mi je zdela skoraj otipljiva. Danes je od tega že več kot deset let. Še vedno sva srečno poročena in dobila sva svojega sončka, punčko Patricijo. Srečna sem, da poznam tako izjemnega človeka. Boris, rada te imava,«

Renata in Jani

Kako »nevidna pomoč« spodbuja doseganje ciljev

Točno tako poteka moj odnos do sogovornika. Ker se slednji prepriča, da ne more narediti napake – ker bom v tem primeru jaz posegel v dogajanje in ga preusmeril na pravo pot –, se počuti varnega.

Občutek varnosti in »nevidne pomoči s strani« spodbuja pogum, dviguje občutek lastne vrednosti in posledično samozavest. Sogovornik dobi moč za reševanje ovir in vztrajanje na poti tudi takrat, ko se vse ne odvija gladko. Občutek varnosti tudi odpre vrata intuiciji in ideje se kar vrstijo …

Seveda je potem odvisno od posameznika, koliko si bo z vsem tem pomagal. Nekateri ne potrebujejo ničesar več in poletijo. Drugi se vrnejo nazaj z novimi, navadno operativnimi vprašanji. Tretji pa zadevo spravijo v predal »Bom razmislil« in se stvari nikoli ne lotijo.

Vendar je slednjih malo. Večinoma ljudje naredijo velik preskok v razmišljanju, ki jih potem vodi do drugačnih odločitev. Lahko bi rekel, da postanejo »bolj pogumni« oziroma bolj zaupajo svojemu notranjemu glasu. (Stavek, ki ga po svetovanju slišim domala vsakič, je: »Zdaj dosti bolj zaupam življenju …«)

Moja skrivnost oziroma pomoč pri določanju ciljev in poti

Seveda nisem jaz tisti, ki je ključen za uspeh, pač pa je to oseba, ki se odloči priti do mene. Moja vloga je le nevtralno oceniti situacijo ter predlagati določene rešitve.

Tukaj mi je v veliko pomoč žena Mojca, ki lahko domala vsakomur pove stvari, ki jih človek niti sam ne ve – obvlada namreč astrologijo. Specializirala se je za izdelavo osebne astrološke karte, ki razkriva ključne vzroke za probleme, sočasno pa tudi najgloblje želje in cilje osebe, katere vodijo k srečnemu in izpolnjenemu življenju.

(OPOMBA: Ta korak ni nujen in včasih tudi ni potreben. Če vam ne ustreza oziroma je za vas »premalo otipljiv«, vas razumem. Astrološka karta je le dodatek in če je ne želite, bova brez problema izpeljala svetovanje brez nje. Tudi v primerih, kadar gre za neko tipično poslovno svetovanje, kjer dajemo prednost izbrani strategiji, ta pristop ni nujen in se zanj ne odločamo.)

Naj se nekoliko ustavim in razložim ozadje, saj je zadeva izredno pomembna.

Ob besedi astrologija mnogi najprej pomislimo na razne dnevne in tedenske horoskope, ki jih zasledimo v različnih medijih. Vendar je to le neznatna, komercialna veja (beri: razvrednotena in posplošena forma) velike znanosti.

Ključ profesionalnega horoskopa je razkrivanje vzorcev osebnosti, ki se jih oseba morda niti ne zaveda. Specifična osebnost potrebuje preizkušnjo, ki bo služila rasti. Osebnost je determinirana s krajem in uro rojstva, izkušnje, ki jih doživljamo, pa so vedno podrejene naši rasti.

To pomeni, da nam astrologija razkriva, kaj nas v življenju osrečuje, katerih preizkušenj bomo deležni in na katerih področjih; ter celo, kako se jih lotiti na najboljši način. Skratka, kaže nam življenjske prelomnice in možnosti učinkovitih ter trajnih rešitev.

Prvič sem se v moč astrologije kot znanosti prepričal v knjigi »Avtobiografija jogija« avtorja Paramahanse Yoganande, enega največjih mojstrov energij in duhovnosti nasploh.

Njegov guru Yukteswar mu je nekoč rekel, da se bodo zvezde kmalu začele ne prav prijazno zanimati zanj, saj bo imel čez mesec dni hude težave z jetri. (Dal mu je tudi napotke za lajšanje tegobe.) Po tridesetih dneh se je zgodilo natančno tako, kot so »napovedale zvezde«.

Mnoge svetovne znane osebnosti so pri svojem delu uporabljale to izredno močno orodje …

Sicer pa je profesionalna astrologija zelo stara, priznana in zelo koncizna znanost. Benjamin Franklin je rekel: »Skozi vso zgodovino noben vladar ali general ni šel v bitko, nobena pomembna akcija se ni zgodila in noben temeljni kamen ni bil položen brez predhodnega posveta z astrologom.«

V zgodovini so jo uporabljali številni vodilni znanstveniki, zdravniki, pesniki, pisatelji, filozofi, kraljeve družine, predsedniki … Med to pestro skupino ljudi najdemo tudi imena svetovne slave, ki so z veliki črkami zapisane v zgodovino:

 • ameriški predsednik Ronald Reagan,
 • ameriški predsednik Benjamin Franklin,
 • ameriški predsednik Franklin D. Roosevelt,
 • filozof Platon,
 • filozof Aristotel,
 • psihiater Karl Gustav Jung,
 • fizik, matematik in astronom Galileo Galilei,
 • »oče matematike« Pitagora,
 • »oče moderne medicine« Hipokrat,
 • fizik David Bohm (kvantna teorija vesolja),
 • fizik Albert Einstein,
 • fizik, matematik, astronom Sir Isaac Newton,
 • poet Ralph Waldo Emerson,
 • znanstvenik Louis Pasteur,
 • slavni avtor novel Mark Twain,
 • »oče moderne znanosti« Sir Francis Bacon,
 • kitajski učitelj in filozof Konfucij,
 • pesnik Dante Alighieri,
 • največji angleški dramatik William Shakespeare,
 • pisatelj, pesnik, dramatik Johann Wolfgang von Goethe,
 • psiholog in psihiater Carl Jung,
 • astronom Johannes Kepler,
 • itd.

Še mnogo več znanih in uspešnih ljudi pa se profesionalne astrologije poslužuje pri svojem delu. Med njimi so tudi »realisti« in poslovneži, ki stojijo trdno na tleh; na primer, eden najbolj znanih poslovnežev in investitorjev G. P. Morgan. Ko so ga novinarji vprašali, ali se res zanaša na napovedi profesionalne astrologinje, je odgovoril: »Milijonarjem se ni treba posvetovati z astrologom, milijarderji pa se vsekakor morajo.«

Zato vsakemu, za katerega ocenim, da mu bo astrološka karta predstavljala dodano vrednost k svetovanju in ki to tudi želi, Mojca izdela profesionalno astrološko sliko oziroma oriše najpomembnejše pokazatelje in smernice, v katero smer naj se oseba razvija, da bo najbolj uspešna in notranje izpolnjena.

V tem primeru si za vsakega vzame eno uro časa (po Zoomu), stranka pa lahko zastavlja tudi specifična vprašanja s področja svetovanja.

» … Kot bi mi padlo veliko breme s srca … Počutim se veliko bolj svobodnega.«

»Zmeraj se mi je maščevalo, ko sem posiljeval stvari. Sedaj sem to ozavestil in se trudim ter poskušam puščati stvari, da se same odvijejo. Pred svetovanjem nisem zaupal ničemur, bil sem prestrašen in dvomil sem v vse, kar delam. Seveda se to ni spremenilo čez noč, vendar sem začutil, da se je začelo dogajati.

Nekako šele po najinem svetovanju začenjam videti znamenja, za katera sem tako ali tako že prej vedel, a sem jih ignoriral. Stvari sem spustil izpod nadzora, začel sem zaupati, da se bodo stvari realizirale, kot se morajo, ne pa po časovnici, ki sem si jo postavil jaz.

Drame so se zmanjšale in počasi vidim, kako se stvari sestavljajo. Takoj po svetovanju sem se počutil, kot bi mi padlo veliko breme s srca. Stvari sem začel gledati iz druge perspektive in počutim se veliko bolj svobodnega.«

Tadej Pucelj, podjetnik

Rezultati

Vse to mi toliko olajša delo, da lahko sogovorniku povem ključne točke in navadno tudi najprimernejšo pot. Potem se ta vrne domov in začne z delom. Navadno se rezultati pokažejo zelo hitro.

Naj opišem nekaj zgodb.

Zelo sposoben gospod je bil zaposlen v privatnem podjetju, kjer je predstavljal ključni člen, ki je o marsičem odločal. Na svetovanju je vprašal, ali naj odpre svoje podjetje, saj ima občutek, da prispeva levji delež, plačan pa ni dovolj.

Po detajlni analizi situacije sva spoznala, da je bil njegov pogled nekoliko zamegljen – šef mu daje zelo veliko. Ugotovil je, da bi on, če bi bil na šefovem mestu, plačeval delavcu na njegovem položaju še manj …

Zelo kmalu je sledilo presenečenje. Šef mu je rekel: »Že nekaj časa razmišljam o tem, koliko prispevaš podjetju … Ponujam ti partnerstvo  …«. Z novim spoznanjem je odšel v podjetje, se s hvaležnostjo osredotočil na svoj prispevek ter prenehal je razmišljati v okvirih »koliko dam in koliko za to dobim«.

Drugi znanec je bil prav tako uspešen podjetnik, ki se je znašel pred veliko prelomnico. V družini so se lotili poslovnega projekta, a niso vedeli, kako dalje.

Ideja za projekt je prišla iz energije »Dajmo nekam investirati denar«, ne pa iz njihove globoke želje oziroma poslanstva, od koder bi črpali navdih, ideje in motivacijo. Zato je bila vsa družina obremenjena s projektom, ki je zahteval svoje (beri: srkal je denar, ničesar pa ni vračal).

Predlagal sem usklajenost z globljim namenom.

Vsak v družini je dobil svojo vlogo in identiteto, ob kateri se je dobro počutil. Danes jih ljudje kličejo sami in želijo koristiti njihove usluge.

Včasih pa so zgodbe bolj osebne narave. Klicala me je žena prijatelja in potožila, da imata probleme v odnosu. »Mož deluje odsotno, niti ne pogovarjava se več …«

Pogovoril sem se z obema ter jima dal nekaj praktičnih nasvetov. Pripravljena sta se bila soočiti z novimi izzivi in brez izgovorov sta upoštevala predlagano. Ne samo, da sta zgladila trenutne probleme, pač pa sta dobila tudi »orodje«, kako postopati v kritičnih situacijah. Danes, po več kot petih letih od tega dogodka, sta še vedno srečna.

Kako poteka svetovanje

Če se boste odločili za svetovanje, boste najprej poslali elektronsko pošto na  ter napisali nekaj svojih podatkov. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s svetovanjem, ga lahko napišete že kar tukaj.

Zelo kmalu boste prejeli odgovor, ali vas lahko sprejmem ali ne.

Če vas bom lahko sprejel, vas bomo kontaktirali in se dogovorili za datum. (V kolikor bomo ocenili, da je to potrebno in se boste strinjali, vam bo med tem časom Mojca izdelala astrološko sliko, ki razkriva vaše življenjsko poslanstvo, smernice in prelomnice. V primeru, da astrološko analizo že imate, bo Mojca kontaktirala vašega astrologa. Svetovanje pa se lahko izpelje tudi brez astrološke karte.)

Vsako svetovanje traja od dve do tri ure. Če ni povezano s poslovnimi zadevami, se bova dobila na Bledu. Če imate podjetje oziroma bo svetovanje vključevalo tudi poslovne odločitve, pa bom prišel na sedež vašega podjetja, da začutim energijo.

Najprej bova kakšno uro porabila za pregled obstoječega stanja, potem pa še uro ali dve za rešitve.

Ko boste odhajali, boste imeli ne le jasen načrt aktivnosti, temveč tudi navdih in energijo, da se lotite spremembe. Izvedeli boste ključne točke nadaljnjega delovanja in, najverjetneje, tudi najprimernejšo pot. Potem se boste vrnili domov in začeli z delom. Navadno se rezultati pokažejo zelo hitro.

Prilagam še natančnejša navodila, kako poteka prijava in celotno srečanje:

 1. Ko nam boste poslali povpraševanje in vas bomo sprejeli, vam bomo izstavili predračun z valuto pet dni.
 2. Po plačilu vas bomo kontaktirali, da se dogovorimo za kraj in datum srečanja. V primeru poslovnega svetovanja bom prišel k vam v podjetje.
 3. Če bomo ocenili, da je to potrebno in se boste strinjali z izdelave astrološke analize, nam boste sporočili dan, mesec, leto, točno uro in kraj rojstva. (Ključna sta vaša tako imenovana severni in južni karmični vozel. Če imate svojo astrologinjo/astrologa, nam boste lahko sporočili le ta podatek.)
 4. Na sestanku se bova najprej lotila posnetka stanja. Pregledala bova vašo vizijo, potenciale, dosedanje aktivnosti, strategije promocij, marketing, način vodenja, finance, motivacijo in resonanco v viziji sodelavcev ter načinu njihovega izobraževanja, krepitev poslovne znamka, komunikacijo s strankami …
 5. To bo najina osnova za konkretno svetovanje, ki bo sledilo v naslednji uri do dveh.

Po zaključku – čez kakšen dan ali dva – bova še enkrat v stiku. Analizirala bova svoje občutke, odločitve ter morebitno željo po nadaljnjem sodelovanju. Če bova oba navdušena nad nadaljnjim sodelovanjem ter začutila resonanco v viziji, se bova lahko začela dogovarjati za redno mentorstvo ali coaching, v obliki šestmesečne pogodbe. (Vendar vam ne morem zagotoviti, da vas bom lahko sprejel; še manj pa, kdaj.)  

Oziroma, kot rad rečem: najprej bova imela »zmenek na slepo«, prek katerega bova ocenila medsebojno privlačnost, kompatibilnost in potencial nadaljevanja (poslovne) zveze. Potem pa bova videla, kam naju bo življenje popeljalo. 🙂

Cena tega 2-3 urnega svetovanja, ki je tudi pogoj za dolgoročnejše sodelovanje, znaša 2.000€ + DDV za pravne osebe ali od 1.000€ + DDV naprej za fizične osebe, odvisno od specifičnosti svetovanja.

V svetovanje* je vključeno:

 • ura analize stanja,
 • dve do tri ure svetovanja (smernice, cilj in poti),
 • povzetek ključnih ugotovitev in končni predlog delovanja.
 • (po potrebi in želji): izdelava astrološke slike z osnovnimi smernicami, karmičnimi danostmi ter pomembnejšimi prelomnicami (na daljavo, prek Zooma, Mojca Vene),
 • (po potrebi in želji): ura osebnega astrološkega svetovanja (Mojca Vene),
 • nadaljnja kratka spremljevalna in podporna komunikacija po elektronski pošti.

(Zadnja točka mi prinaša največje veselje – spremljanje rasti in zgodb o uspehu.)

Če ste začutili, da lahko pomagam tudi vam, se že veselimo, da vas bomo spoznali. Pošljite elektronsko sporočilo na . V nekaj kratkih stavkih opišite vaše trenutno stanje ter kje bi želeli pomoč.

V vsakem primeru pa vam želim veliko uspeha, miru, ljubezni ter občutkov notranje izpolnitve.

Z ljubeznijo,

Boris Vene

*Osnovno svetovanje zajema splošno tematiko in zanj ne potrebujem predhodne priprave.

Če svetovanje zahteva predhodno pripravo ali če gre za zahtevnejše oziroma specialno področje, ki ga ne poznam, je cena lahko višja. Vsekakor boste o ceni obveščeni pred svetovanjem.

Za več informacij prosim pošljite povpraševanje na .

Kdo je dr. Jana Wahl?

Jana Wahl, dr.med. specialistka splošne kirurgije, MBA, je zdravnica in health coach, ki zagovarja k bolniku usmerjeno celostno obravnavo kot ključ do celovitega zdravja. Zavzema se za okolje, ki podpira ozdravitev in za razmere, v katerih so zdravniki pomembni partnerji in podporniki pacientom na poti o njihovega zdravja.

Sodobna spoznanja dokazujejo, da s svojim načinom razmišljanja, odnosa do sebe in sveta okoli nas neposredno vplivamo na občutljivo ravnovesje med zdravjem in boleznijo, med življenjem smrtjo, na povsem telesni, biokemični ravni. Tisti, ki prevzamejo pobudo – ki uvidijo, da so ustvarjalci svojega zdravja, življenja, imajo zato veliko boljše možnosti za ozdravitev.

Dr Wahl pri svojem delu sledi načelom funkcionalne medicine obogatene z najnovejšimi spoznanji kvantne medicine, ki na človeka gleda celostno in upošteva, da je vsak človek poseben, edinstven in potrebuje temu prilagojeno podporo. Pomembne so življenjske navade, genetski vplivi, prepričanja, vplivi preteklih poškodb in bolezni, jemanja zdravil, zdravstvene in življenjske prelomnice ter družinska obremenjenost, ki vse lahko vplivajo na občutljivo ravnovesje med zdravjem in boleznijo.