Popoln človek - Popoln svet

Virtualna delavnica z Mojco Vene in Borisom Venetom

S pomočjo astrologije je napovedala trenutno dogajanje, zdaj ponuja nove odgovore

Boris Vene: »Ženo Moksho sem ´prepričal´, da nam v delavnici razkrije skrivnosti, do katerih se je dokopala v več kot treh desetletjih raziskovanja.

Če vas je kultni film Matrica (The Matrix) osupnil, potem vam lahko zagotovim, da je bilo to šele ogrevanje. Kajti Moksha gre globlje … Veliko globlje. V času bivanja med domorodskimi šamani v Peruju sva se redno udeleževala obredov z napojem ajahuaska, vendar nisva bila deležna tako globokih videnj. Tudi številna potovanja v Indijo nama niso prinesla tovrstnih spoznanj.

Kajti Moksha ima eno posebno lastnost: sposobna se je dokopati do ključnih informacij, razbrati njihov skriti pomen ter jih integrirati v uporabno znanje.«

Njena spoznanja so plod intenzivnega raziskovanja, pri čemer jo je zagotovo najbolj zaznamovalo preučevanje astrologije, verstev, pa tudi tako imenovanih okultnih ved: gnostična, poganska, hermetična, ezoterična, metafizična …

Prav ona je s pomočjo astrologije napovedala trenutno dogajanje, z besedami: »15. maja 2018 je astrološko Uran prešel v Bika, kar pomeni, da se bo v naslednjih sedmih letih zgodilo več sprememb, kot pred tem v celotni (znani) zgodovini človeštva.«

Kako pa bo vnaprej? Kaj nam je storiti? Ali sploh lahko vplivamo na rešitev? Ali smo le pasivni opazovalci in žrtve igric najvplivnejših lobijev ter posameznikov?

Verjetno največja prelomnica v zgodovini človeštva …

Trenutno stanje čedalje bolj polarizira ljudi. To nam daje priložnost, da se izgubimo v stiskah in strahovih, ali pa izkoristimo potencial.

Kaj zaznavate, ko pogledate okoli sebe? Vihar opustošenja ali veter, ki napenja jadra sprememb in priložnosti?

Človek je prišel do verjetno največje prelomnice v (znani) zgodovini človeštva. Zastavlja se vprašanje, ali smo morda zadnji ljudje na tem planetu. Transhumanizem nam vse bolj vztrajno trka na vrata. Težnja po združevanju človeka z umetno inteligenco je v (nekaterih) krogih vse močnejša. Očitno so vse bolj prezrta opozorila, da je ne bomo mogli nadzorovati, ker ne napreduje linearno, temveč eksponencialno.

Delitve med ljudmi se odvijajo v povsem novih dimenzijah. Razhajanja so vse večja. Prav tako pa tudi tesnoba, porast depresije, anksioznosti, obupa … Število poskusov samomorov zaradi epidemije strmo narašča, žal tudi med mladimi, celo najstniki. Vse več staršev ne zaupa šolskemu sistemu. Odločajo se, da bodo otroke šolali doma – ob pomoči starih staršev in učiteljev, ki so že v pokoju. Zato ne preseneča, da se kot družba in posamezniki počutimo vse bolj nemočne.

Finančna elita oziroma ultra bogati posamezniki nam na vseh področjih obljubljajo radikalno preureditev (ang. reset): geopolitično, finančno, gospodarsko … Njihova dejanja pa nam, »malim ljudem«, vse bolj vzbujajo občutek, da bodo oni postali še bogatejši, mi pa revnejši.

Protesti potekajo po vsem svetu …

Dve poti v prihodnost

Kakšna bo videti naša prihodnost? Obstajata dve možnosti. Prva je transhumanizacija človeštva, kar pomeni preseganje človekovih telesnih in duševnih omejitev z umetnimi sredstvi, ob pomoči znanosti in tehnike. Marsikomu je ta pot morda celo privlačna, obljubljali nam bodo večno življenje, tehnologija bo povezana z našim telesom, povezavo do interneta bomo recimo imeli kar v telesu, lahko bodo nadzorovali naše organe in pravočasno ukrepali, če bo kaj narobe, telo se bo s pomočjo tehnologije tudi obnavljalo. Ampak – če lahko z nami nekdo upravlja in nas rešuje, nas lahko tudi uniči. Torej, če bomo preveč prebujeni, nas lahko tudi odklopijo. Ali si res želimo iti v smer, kjer bodo z nami upravljali po mili volji?

Pripadniki finančne elite imajo vse, nimajo pa izvorne esence. S transhumanizacijo bi se od nje oddaljili. Mi nismo ovce, ampak levi, ki se morajo prebuditi. Smo brezmejna zavest na kratkem postanku na planetu Zemlja. Ko spremenimo svojo zaznavo, spremenimo svoje življenje. Drugače povedano, ko izničimo svojo zgodbo, ki si jo ves čas govorimo v glavi, zajamemo svojo neskončno moč. Morda se sliši enostavno, a preizkušnje bodo zelo velike.

Vse se odvija v ciklusih

Preteklosti ni več. Prihodnost se še ni izoblikovala.

Ali imate občutek, da čas vedno hitreje mineva? Le kdo ga nima? Če je verjeti nekaterim raziskovalcem, se čas vedno »pospeši« oziroma skrajša pred koncem ciklusa.

Mnogi smo slišali za propadle civilizacije, kot sta Atlantida in Lemurija … Smo mi naslednja?

Svet, kakršnega smo poznali, gre očitno h koncu.

Ali kriza pomeni začetek ali konec?

Učitelj je nekoč rekel: »Ko boste spoznali začetek, boste spoznali konec.«

Krize rahljajo zagozdene vzorce in trdovratna stališča. Tako nas pretresejo, da ne zmoremo več ohranjati inercije v coni udobja. Naredimo lahko odločilni korak naprej – z manj energije in poguma, kot bi ju sicer potrebovali. Zdaj se je morda najlaže otresti senc strahov, dvomov in omejitev.

Kriza kot priložnost

Moje ime je Boris Vene. V življenju sem prestal veliko kriz. Tudi tisto, ko mi je kirurg ob hudi bolezni rekel, da mi je morda preostalo še pol leta življenja. Nisem se vdal. Danes, osemnajst let pozneje, sem bolj živ in zdrav kot kdaj koli prej. Vendar življenja in zdravja ne pojmujem le na telesni ravni, temveč dosti širše.

Življenje sem posvetil osebni rasti in razvoju ter odkrivanju človeških potencialov. Na svoji poti sem veliko raziskoval, se srečeval z znanimi ljudmi in predaval. S kolegom Nikom sva skreirala kar nekaj knjižnih uspešnic. Eno izmed njih je podpisal celo veliki indijski modrec Sai Baba, med duhovnimi iskalci poznan kot Avatar (Avatar je utelešenje Božanske zavesti).

Spoznal sem, da smo veliko več kot zgolj »ljudje«. Verjamem, da smo brezmejna Zavest oziroma Brezmejni Duh na kratkem postanku na planetu Zemlja.

Če si izposodim misel John L. Lasha iz knjige The Seeker’s Handbook: The Complete Guide to Spiritual Pathfinding »Smo Bogovi v pleničkah, v katerih je polno …« (saj veste česa 😊).

Če se ne učiš iz zgodovine, se zgodovina ponovi

Moja žena Mojca, bolj poznana kot Moksha, je zadnja leta veliko raziskovala preteklost skozi evolucijsko astrologijo in spoznala, da zgodovino pišejo zmagovalci. Dejstva so mnogokrat prirejena.

Vso zgodovino so razni sistemi manipulirali z ljudmi: šolstvo, znanost, religija, medicina in v zadnjih desetletjih tudi new age. Sicer je gibanje prineslo veliko dobrega, vendar vse bolj spoznavamo, da tudi to ni pot končne osvoboditve. Med pripadniki tega gibanja je priljubljena misel, da smo na pragu četrte, pete ali ne vem katere dimenzije. Marsikdo med njimi bi bil zelo razočaran, če bi slišal za ruskega astrofizika Kardasheva in njegovo opredelitev razvitosti civilizacije v šestih stopnjah. Na kateri stopnji evolucije mislite, da smo? Po njegovih besedah nismo še niti na prvi stopnji, temveč na 0,7!

Pozitivno mišljenje ne pomaga, če ničesar ne storimo. Če na vrtu raste plevel, ga ne bomo odpravili z meditacijo. Z meditacijo in pozitivnimi afirmacijami sicer ni popolnoma nič narobe, a treba je biti tudi dejaven.

Ko iščemo rešitev

Naša zavest se v današnjem času tako razširja, da so drastične spremembe neogibne. In kaj lahko naredimo, da prehod v nove čase ne bi bil pretirano turbulenten in temačen? Zavedajmo se, da nas finančne elite obvladujejo s strahom. Ko začnemo spoznavati, da smo neuničljiva zavest in ko ne dovolimo manipuliranja z nami, se upremo svojim bojaznim.

V sedanji situaciji moramo še toliko bolj paziti na svoje misli in čustva. Kdor goji negativna čustva, kot so jeza, zamera ali sovraštvo, je podoben človeku, ki bi popil strup in pričakoval, da bo nekdo drug umrl.

Po mojem občutku je današnji čas odlično ponazorjen z navedkom iz knjige V imenu rože, avtorja Umberta Eca: »Prestrašenemu človeku vlije največ poguma strah drugega človeka.«

Ali verjamete v naključja?

Ali menite, da ste po naključju prejeli sporočilo o tej delavnici in berete te vrstice? Ne verjamem v naključja, temveč sem prepričan, da smo se nekoč in nekje zunaj časa in prostora dogovorili, da se bomo ponovno srečali. In zdaj je priložnost za novo srečanje. 😊

Ali smo ljudje res ovce?

Trenutno vladajočim je v interesu, da bi nas prepričali, da smo nebogljene ovce, zato potrebujemo pastirja, ki nas bo varoval pred lačnimi volkovi. K sreči se vse bolj množično začenjamo zavedati, da je pastir tisti, ki »ostriže« ovco in jo nazadnje tudi poje. Modri pregovor simbolično svari pred »volkovi (elito) v ovčji koži«, kakor tudi Rdeča kapica, pravljica bratov Grimm.

Mediji nas neprestano strašijo pred »skritim sovražnikom«, pred virusom, klimatskimi spremembami ali meteoritom, ki se nam približuje z veliko hitrostjo in nas lahko uniči.

Dejstvo je, da je prestrašene ljudi izjemno lahko obvladovati.

Verjetno poznate zgodbo o grdem račku, ki je spoznal, da je labod. O gosenici, ki je postala metulj. In zgodbo o levu, ki je odraščal z ovcami, misleč, da je eden izmed njih, dokler ni v reki zagledal svojega odseva. Prepoznal je svojo pravo naravo in mogočno zarjovel. Po tistem se je popolnoma spremenil.

Ko spoznamo svoje pravo Bistvo, se zavemo, da smo, simbolično rečeno, metulji, mogočni levi, čudoviti labodi … Tedaj se osvobodimo na vseh nivojih – na čustvenem, miselnem, telesnem in duhovnem.

Kaj lahko naredimo?

Znana je misel, da je noč najtemnejša pred svitom. Verjamem, da se bo »zasvitalo«, kot si mi želimo, le tedaj, če se bomo zavedali, da je najpomembnejša energija osebna naravnanost. Mi izbiramo, mi odločamo, mi ustvarjamo.

Ozavestimo, kdo nas zavira, zastrašuje – in kdo nas podpira v prebujanju naše edinstvene Veličastnosti!

Delavnica, kakršne še ni bilo

Ženo Moksho sem »prepričal«, da je prišel čas, da nam v delavnici razkrije skrivnosti, do katerih se je dokopala v več kot treh desetletjih raziskovanja.

Če vas je kultni film Matrica (The Matrix) osupnil, potem vam lahko zagotovim, da je bilo to šele ogrevanje. Moje videnje odločitve, katero »tabletko« izbrati, sem na kratko simbolično razložil v spodnjem posnetku.

Toda Moksha gre veliko, veliko globlje. V času bivanja med domorodskimi šamani v Peruju sva se redno udeleževala obredov z napojem ajahuaska, vendar nisva bila deležna tako globokih videnj. Tudi številna potovanja v Indijo nama niso prinesla tovrstnih spoznanj.

Delavnica bo razkrila poglavitne vzroke velikih sprememb

Mokshina spoznanja so plod intenzivnega raziskovanja, pri čemer jo je zagotovo najbolj zaznamovalo preučevanje astrologije in verstev, pa tudi t. i. okultnih ved, kot so gnostična, poganska, hermetična, ezoterična, metafizična, skratka težje dostopnih znanj. Zadnja leta se je ukvarjala predvsem z evolucijsko astrologijo. Več o njej si lahko preberete v intervjuju v reviji Zarja Jana ali ogledate v video posnetkih na kanalu YouTube.

Prav Moksha je s pomočjo astrologije napovedala trenutno dogajanje, in sicer z besedami: »15. maja 2018 je astrološko Uran prešel v Bika, kar pomeni, da se bo v naslednjih sedmih letih zgodilo več sprememb, kot pred tem v celotni (znani) zgodovini človeštva.«

Maja 2019 je bila to moja prva objava na Facebooku, saj sem želel biti ljudem v oporo ob tej veliki spremembi. Več kot šeststo komentarjev mi je potrdilo, da se človeštvo vse bolj »prebuja«. Zdaj je napočil čas za novo prelomnico in za to edinstveno delavnico …

Ali je pred nami apokalipsa?

Astrološko gledano se je torej val korenitih družbenih sprememb začel pred tremi leti. Val se je dvigoval nekje do sredine marca letos, sedaj se spušča. To ne pomeni umirjanja. Predstavljajte si največji val, kar si ga lahko zamislite. Ko se dviguje, vse vleče vase in izpodriva vse, kar ni dovolj trdno. Ko doseže vrh, se začne spuščati. Takrat se začne sproščanje silne nakopičene energije. Zmlel in odvrgel bo vse, kar je posrkal vase. Kar bo ostalo za njim, bo drugačno, kot je bilo prej.

Ne, ne govorimo o apokalipsi. Apokalipsa ne pomeni uničenja sveta, saj izraz ‘apokalipsis’ v stari grščini pomeni razkritje znanja, dvig tančice, spoznanje. Na primer z verskega gledišča je to razkritje nečesa skritega, nebeških skrivnosti.

Thomas Keller, teolog in izjemni poznavalec ezoterike, je na svojem predavanju v Sloveniji omenil, da bo po letu 2000 konec sveta, kakršnega mi poznamo oziroma bo povsem nov nepopisan list (nova paradigma).

Nova realnost malce drugače, kot nas želi prepričati elita

Da bi razumeli, zakaj je ta svet tak, kakršen je, kdo je krivec in kako ukrepati, je treba videti širšo sliko – precej, precej širšo sliko. Na štirih petkovih srečanjih (prek Zooma) bo potrebno le eno, in sicer da poskusite potisniti ob stran vse, kar imate v glavi. To pomeni, da se za nekaj časa odrečete presojanju, ocenjevanju, kritiki in vsem tovrstnim miselnim konstruktom in skušate ostati odprtega srca ter uma.

Opozorilo: Delavnica bo izzvala vaš pogled nase in na svet, zato odsvetujemo udeležbo, če menite, da na to (še) niste pripravljeni.

Katera znanja in dognanja bo obravnavala delavnica

Na delavnici bomo šli v širino, v več smeri, tako globoko, kolikor bo potrebno za razumevanje in skupaj potegnili rdeče niti.

Dotaknili se bomo verstev, gnostičnih, poganskih, hermetičnih, ezoteričnih, metafizičnih raziskovanj in spoznanj ter njihove vpletenosti v našo kulturo, filozofijo. Izvedeli boste, kako se odražajo v naši duševnosti, spoznali boste njihov vpliv na naše mišljenje in posledično na naše življenje ter na doživljanje življenja. Smaragdne plošče Tota ali Hermesa, ki jih bomo prav tako obravnavali, so primer starodavnih spisov o pravi naravi resničnosti. Enako velja za zapise iz Nag Hamadija.

Če vam je ob branju teh vrstic zaigralo srce ali ste začutili radostno energijo ali se vam je morda naježila koža ali pa se vam je um povsem odklopil, to utegne biti znamenje, da je prišel čas, da ponovno zajamete svojo notranjo moč in začnete živeti na povsem novem nivoju.

Vprašanje je le, ali si drznete potovati z nama?

Kierkegaard, danski filozof, teolog in pesnik je pred dvema stoletjema modro zapisal: »Drzniti si pomeni za trenutek izgubiti tla pod nogami. Ne drzniti si pomeni izgubiti samega sebe.«

Boris Vene

P.S. Ena poglavitnih energij, ki oblikujejo naše Življenje, je naša namera, kaj želimo doseči, imeti, postati. Osvobaja spoznanje, da nam občutka popolne izpolnjenosti ne prinese lastnina, temveč kako srčno se lahko odzovemo na vsako, naj si bo še tako težko situacijo.

Če želite doživeti pravi »preboj«, je potrebno vedeti, kaj preboj sploh pomeni? Svetovno znani predavatelj in avtor knjižnih uspešnic Anthony Robbins ga je odlično definiral: »Preboj je trenutek v času, ko se vse v življenju spremeni, ko nemogoče postane mogoče.«

To ne pomeni, da nas odločitev ne bo prestrašila. Južnoafriški predsednik Nelson Mandela, s katerim sem imel milost predavati na isti svetovni konferenci Leadership, je izrekel večno modrost: »Pogum ni odsotnost strahu, temveč zmaga nad njim. Pogumen človek ni tisti, ki strahu ne čuti, ampak tisti, ki strah premaga.«

Vendar brez vaše odločitve, poguma in dejavnosti, s katero zapustite cono udobja, ne bo šlo. Izberite modro!

Potek in vsebina delavnice

1. TEDEN

»Življenje ni problem, ki ga je treba rešiti, ampak realnost, ki jo je treba doživeti.«

 • Kdo je Homo sapiens?
 • Kako razvita je naša civilizacija?
 • Vodnarjeva doba
 • Kako se je vse skupaj začelo?
 • Pojmi: vibracija, frekvenca, valovanje, kaj so telo, duša in duh, kaj razumemo pod izrazom zavest?
 • Meditacija, namenjena zaznavanju notranjih pozitivnih in negativnih stanj človeka

2. TEDEN

»Rodimo se v smrt, kajti vse, kar potrebujemo za preživetje, mora prej umreti ali pa to ubijemo«

 • Vsak ima svoj odnos do Boga. Štiri stališča o Bogu.
 • Kje je tu ljubezen in kaj sploh je ljubezen?
 • Kako »prodati dušo« Demiurgu?
 • Kratki odgovori na vprašanja ‘kdo sem, zakaj sem tu in kaj je moje poslanstvo’?
 • O iniciaciji duše
 • Proces razkrivanja strahov
 • Meditacija, namenjena potopu v tišino in oživljanju notranje moči

3. TEDEN

Ali si v prednosti, če imaš namen in načrt?

 • O praznih posodah
 • Pojmi: ezoterika, metafizika, čakre, kaj pomeni dvojnost, kaj so dimenzije in kaj je čas
 • Miselne oblike in psihogoni
 • Meditacija odprtih oči
 • Vprašanja in odgovori

4. TEDEN

Kakšen bo konec? Ko poznate začetek, veste tudi, kakšen bo konec

 • Prihodnost z vidika mitologije
 • Kje smo zdaj?
 • Razpršenost našega bitja
 • Sočutje
 • Sedem načel resnice
 • Vprašanja in odgovori

Pomembno! Po koncu vsake delavnice boste nemudoma prejeli obravnavano vsebino, zapisano v skripti v e-obliki.

Termini, prijava, popusti in načini plačila

Srečanja se bodo odvijala ob petkih, od 19.00 do približno 22.00, po naslednjem urniku (virtualno, prek Zooma):

 • Prvo srečanje (1. 10. 2021): »Življenje ni problem, ki ga je treba rešiti, ampak realnost, ki jo je treba doživeti.«
 • Drugo srečanje (8. 10. 2021): »Rodimo se v smrt, ker vse kar potrebujemo, da preživimo mora prej umreti ali pa to ubijemo«
 • Tretje srečanje (15. 10. 2021): Če imaš namen in načrt – ali si v prednosti?
 • Četrto srečanje (22. 10. 2021): Kakšen bo konec? Ko poznate začetek veste tudi kakšen bo konec

Na štirih srečanjih boste prejeli neprecenljivo, edinstveno znanje, ki vas bo spremljalo vse Življenje in vam omogočilo, da se boste vse bolj osvobajali na vseh nivojih.

Posnetki srečanj vam bodo na voljo vsaj še leto dni.

Cena delavnice je 439 EUR (DDV je vračunan). Plačilo je možno z bančnim nakazilom, PayPalom ali kreditno kartico.

Ponujamo tudi možnost plačila na tri obroke (3 x 150 EUR*) s kreditno kartico.

Prijave sprejemamo na povezavah, navedenih v nadaljevanju, do četrtka, 30. 9. 2021, do polnoči*.

*Rok prijave je bil naknadno podaljšan za 30 ur. 🙂

*dodatek za nakup na obroke je vključen

Za dodatne informacije ali pomoč nas kontaktirajte na 🙂

Izjava o zavrnitvi odgovornosti: Delavnica je poljudno izobraževalne narave in spodbuja udeležence k nadaljnjim samostojnim poglobljenim raziskavam. Obravnavane teme odražajo Mokshino mnenje, ki si ga je oblikovala skozi dolgoletne raziskave.

Kdo je dr. Jana Wahl?

Jana Wahl, dr.med. specialistka splošne kirurgije, MBA, je zdravnica in health coach, ki zagovarja k bolniku usmerjeno celostno obravnavo kot ključ do celovitega zdravja. Zavzema se za okolje, ki podpira ozdravitev in za razmere, v katerih so zdravniki pomembni partnerji in podporniki pacientom na poti o njihovega zdravja.

Sodobna spoznanja dokazujejo, da s svojim načinom razmišljanja, odnosa do sebe in sveta okoli nas neposredno vplivamo na občutljivo ravnovesje med zdravjem in boleznijo, med življenjem smrtjo, na povsem telesni, biokemični ravni. Tisti, ki prevzamejo pobudo – ki uvidijo, da so ustvarjalci svojega zdravja, življenja, imajo zato veliko boljše možnosti za ozdravitev.

Dr Wahl pri svojem delu sledi načelom funkcionalne medicine obogatene z najnovejšimi spoznanji kvantne medicine, ki na človeka gleda celostno in upošteva, da je vsak človek poseben, edinstven in potrebuje temu prilagojeno podporo. Pomembne so življenjske navade, genetski vplivi, prepričanja, vplivi preteklih poškodb in bolezni, jemanja zdravil, zdravstvene in življenjske prelomnice ter družinska obremenjenost, ki vse lahko vplivajo na občutljivo ravnovesje med zdravjem in boleznijo.