4. del: Kumulativni učinek izbranih vaj

Tokrat zaokrožujemo serijo člankov o opisu vaj in nasvetov z delavnice »Body Reset« z natančnejšo predstavitvijo koristi, ki so jih deležni udeleženci.

Ogledali si bomo vseh deset gradnikov. Skozi sistematičen pregled bo bolj razviden izjemen sinergijski oziroma kumulativni učinek, ki je dosežen s kombinacijo dejavnosti, s katerimi na različne načine oz. »skozi različna vrata« vplivamo na telesne in možganske centre.

Ob vsakem gradniku bodo, poleg kratke predstavitve, predstavljene tudi ključne koristi.

1. Gradnik: Meditacija

Meditacija je vadba za preprečevanje vdora neželenih misli na naraven način, z globoko sprostitvijo telesa. Doživljamo jo lahko na različnih ravneh in nam služi za različne namene: za umiritev … povezovanje s svojim bistvom … sprostitev napetosti in odpravljanje vsakodnevnega stresa in podobno.

Dolgoročne koristi meditacije pa so še mnogo večje:

 • povečana zmožnost organizma, da se zdravi sam (sposobnost organizma za boljšo regeneracijo in izboljšuje delovanje imunskega sistema);
 • zmanjšanje depresije in občutka stiske;
 • povečan občutek sproščenosti, zadovoljstva in čustvene uravnovešenosti;
 • globlji stik s sabo in spremenjeno, povzdignjeno stanje zavesti.

Dandanes mnoge študije, tudi tiste z najbolj prestižnih univerz, potrjujejo nesporen učinek te preproste tehnike. Ne samo, da meditacija močno vpliva na posameznika, temveč delovanje seže celo v okolico!

Eden bolj znanih poskusov – ponovili so ga več kot 50-krat in dobili podobne rezultate – se izvaja pod imenom »Maharishi Effect«. Skozi znanstveni pristop so dokazali, da če 1% ljudi meditira, se v okolici drastično zniža stopnja kriminala. Poskus so izpeljali celo v Washingtonu, kjer se je stopnja kriminalnih aktivnosti v času meditacije znižala za 15%.

Vir: http://www.istpp.org/crime_prevention/

Po drugi strani pa je razveseljivo, da postaja meditacija priljubljena tehnika za sproščanje, pa tudi pomoč za dostop do ustvarjalnih idej, v mnogih zelo uspešnih podjetjih in pri vplivnih posameznikih.

Če je bila še pred nekaj desetletji rezervirana za »čudake in tiste, ki niso obvladali ničesar drugega«, je meditacija danes ena ključnih orodij; v nekaterih podjetjih pa jo celo izpostavljajo kot konkurenčno prednost.

Na delavnici »Body Reset« izpeljemo kar nekaj vodenih meditacij, ki so primerne tako za začetnike kot tudi za izkušene izvajalce te tehnike. Učinki so vedno izjemni, saj ustvarimo tako imenovano skupinsko energijo, ki ne samo sešteje, temveč multiplicira učinek posameznikov.

2. Gradnik: Telovadba v povezavi z dihanjem

V prejšnjem članku smo si ogledali vajo s področja dihanja. Dihanje pa lahko tudi učinkovito kombiniramo z drugimi dejavnostmi. Ena zelo primernih povezav je prav telovadba, kjer ob telesnih vajah telo še dodatno zasičimo s kisikom.

Telovadba v kombinaciji s posebnim dihanjem sproži, da sveža kri pride v tiste dele telesa, kamor prej ni prišla. Te predele »podmaže«, optimizira in jih zapolni s kisikom.

Telesna vadba lahko prepreči večino kroničnih bolezni in zmanjša število obolenj, ob tem pa podaljšuje življenje, povečuje vitalnost in zmanjšuje zdravstvene stroške v milijardah. (Vir: British Medical Bulletin)

»Telovadba je edina stvar, ki bi jo lahko umestili v kategorijo ´magične tabletke´ na področju doseganja močnih in dolgoročnih učinkov na zdravje,« je izjavil dr. Frank Hu, strokovnjak za epidemiologijo.

Na vseh srečanjih posvetimo telovadbi kar precej časa. Ob sistematičnem postopu in sprotnem povečevanju aktivnosti dosežemo, da si udeleženci ne samo zapomnijo vse vaje, temveč jih tolikokrat ponovijo, da jih izvajajo popolnoma varno, pravilno in maksimalno učinkovito tudi sami doma.

3. Gradnik: Dihanje

Obstaja mnogo dihalnih vaj in tehnik, mi pa smo za »Body Reset« izbrali eno najučinkovitejših. Izhaja iz vzhodnjaške tehnike Tummo, kar pomeni notranji ogenj oz. ognjeni dih.

S to tehniko dosežemo, da se v telesu začne kopičiti kisik – tudi do 3x več –, pospešeno pa se izloča ogljikov dioksid. Pospeši se produkcija molekul ATP, ki oskrbujejo celice z energijo, telo se alkalizira. Zniža se stres, izgine strah in občutimo večji mir. Proizvede se energija, izločati se začnejo strupi, sočasno pa spodbudimo živčni, imunski in endokrini sistem, krvni obtok ter srce.

Ob pravilni izvedbi vaje lahko direktno vplivamo tudi na počutje.

Za podrobnejši opis učinka tehnike si preberite prejšnji članek, v katerem je opisana tudi enostavna vaja, ki jo lahko izpeljete sami doma.

4. Gradnik: Postopno izpostavljanje temperaturnim izzivom

Telo je izredno prilagodljiv in inteligenten sistem, ki ves čas stremi za optimalnimi pogoji za delovanje. Na primer, v kriznih situacijah zmore celo odklopiti nekaj večjih energijskih potrošnikov, s čimer prihrani energijo, katero pošlje v drugi del telesa, ki jo trenutno potrebuje več.

Po drugi strani pa se telo tudi zelo hitro aklimatizira na ugodne pogoje, s čimer porablja manj energije za delovanje. Na primer, dokler živimo v zahtevnih vremenskih razmerah, telo učinkovito uravnava telesno temperaturo, s čimer zagotavlja notranjim organom primerno okolje za delovanje. Ko se preselimo v ugodne vremenske okoliščine, pa se telo zelo hitro prilagodi, kar nam pokaže tako, da si ustvari cono udobja, v kateri nas želi zadržati.

Slednje občutimo tako, da nam – dokler živimo v ugodnih razmerah z urejenim ogrevanjem pozimi ter v primerno ohlajenih prostorih poleti – zelo hitro postane neudobno, če zapustimo te idealne temperaturne razmere. Cilj telesne inteligence je, da nas motivira, da se čim prej vrnemo nazaj. Ali po domače, poleti nam zelo hitro postane vroče in pozimi nas hitro zazebe – s čimer nas telo sili, da se vrnemo v primerno temperaturno okolje. (Kar telesu omogoča, da ne troši dodatne energije za zagotavljanje idealne telesne temperature.)

Žal pa s tem ne izkoriščamo nekaterih izjemnih potencialov, ki so nam na voljo, če ohranjamo toleranco na temperaturo.

S postopnim izpostavljanjem temperaturnim izzivom se v telesu zgodi naslednje: 

 • naraste nivo kortizola in adrenalina, s čimer pade število vnetnih proteinov citokinov. To pomeni okrepljen imunski sistem;
 • metabolizem se izboljša tudi do 300%;
 • ustvari se več belih krvnih celic (te se borijo proti vnetnim telescem), kar prav tako krepi imunski sistem;
 • aktivira se t.i. »brown fat«, ki generira toploto; nivo maščobnih kislin se zmanjša, s čimer (enostavno) hujšamo;
 • ponovno aktiviramo in prekrvavimo žile, s čimer razbremenimo srce (tudi do 30 utripov manj na minuto!);
 • ko okrepimo kardiovaskularni sistem, nas mraz ne gane več, kajti žile se nemoteno skrčijo in toplota ostane v telesu. Poleti pa je ravno obratno.

5. Gradnik: Sokovi in hidracija

Na srečo je danes že toliko napisanega, povedanega, predvsem pa v praksi dokazanega glede koristi pitja sveže stisnjenih sadnih in zelenjavnih sokov, da domala vsakdo pozna vsaj glavne koristi. Vendar pa le malokdo izkorišča vse potenciale pravilno pripravljenih sokov, ki se jih uživa v odmerjenih količinah v pravilnih časovnih okvirih. (Da, celo pitje sokov je postalo znanost …)

Uživanje sveže stisnjenih ekoloških sokov po posebni recepturi ter navodilih nam prinaša številne koristi, kot so:

 • oskrba celic z vsemi hranilnimi snovmi – telo »preplavimo« z vitamini, minerali, rastlinskimi beljakovinami in encimi v živi, aktivni obliki;
 • razstrupljanje telesa, opazno čiščenje jeter, elektrolitsko ravnovesje in obnova črevesne flore;
 • velika vsebnost kisika omogoča regeneracijo oziroma obnovo telesa;
 • prejmemo kakovostno dodatno energijo;
 • s pitjem sokov zmanjšujemo zasvojenosti – s cigaretami, kavo, hrano, drogami …;
 • pomembno je tudi pitje čiste vode, kar občutno prispeva k izboljšanju telesnih procesov, čiščenju in boljšemu zdravju. Poznani so mnogi primeri, ko so se ljudje pozdravili zgolj s povečanjem pitja čiste, zdrave vode.

6. Gradnik (1. del): Prehrana

Medicinski viri navajajo, da bi zgolj s spremembo prehrane lahko zmanjšali vsaj tretjino rakavih tvorb – drugi viri navajajo še večji delež; od 50 do 60% –, pa tudi mnoge druge zdravstvene tegobe.

Sočasno pa je hrana tudi eno najbolj nehvaležnih področij, ko gre za izkoriščanje potencialov. Obstaja nešteto diet z različnimi nameni. Ponudniki vsake med njimi prisegajo na izjemne učinke … kar včasih in za nekoga drži, v drugih razmerah pa pač ne.

Moja zgodovina iskanja optimalnega jedilnika sega še v čase profesionalnega športnega udejstvovanja, ko sem v praksi preizkusil domala vse. Hitro sem ugotovil, da hrana resnično pomaga do oblikovanja telesa, nikoli pa nisem v njej zasledil nekega učinkovitega pomočnika do izboljšanja mladostnosti in vitalnosti. Dokler nisem resno zbolel, ko sem bil prisiljen v radikalne spremembe …

Tedaj sem naletel na nasvete dr. Maxa Gersona, ki so tvorili ogrodje moje terapije do ozdravitve. Njegovo dieto izvajam še dandanes, na delavnici pa se naučimo ključnih osnov. Za najbolj zagrizene udeležence pa je na voljo tudi celotni protokol, ki ga lahko usvojijo, če želijo. (Vendar rezultati, ki jih navadno dosegajo udeleženci, ne temeljijo na Gersonovem protokolu – ta je zelo strikten – temveč na ohlapni verziji nasvetov Maxa Gersona. Že ob tem so učinki oziroma rezultati več kot odlični!)

Vendar pa se prehrana ne začne na krožniku, temveč v glavi. Način prehranjevanja in odločitev za specifično prehrano ni vzrok, temveč posledica; velikokrat ne jemo iz potrebe (lakote), temveč iz navade, želje po okusu ali zasvojenosti.

Če želite nekaj za prehrano narediti sami, lahko upoštevate naslednje enostavne nasvete:

 • prva stopnja spremembe prehrane: omejitev vnosa slabe hrane (procesirana hrana, sladkor, sol, bela moka …);
 • druga stopnja spremembe prehrane: prehranjevanje z ekološkimi živili;
 • tretja stopnja spremembe prehrane: izbrani jedilniki in prava kombinacija ekoloških živil.

Ko pridemo do tretje stopnje, se pokažejo neverjetni potenciali uživanja izbrane kombinacije jedil, pripravljenih na čim bolj naraven način. Učinki so, med drugim, naslednji:

 • telo dobi kvalitetno »informacijo« in gradnike;
 • kombinacija (organskih) vitaminov, encimov, mineralov in elementov v sledovih, ki delujejo v sinergiji, izčrpano človeško telo oskrbijo z dragocenimi hranili. To je rešitev za glavno težavo sodobnega prehranjevanja – celično podhranjenost in zastrupljenost;
 • vlaknine v surovi, nekuhani in neobdelani zelenjavi in sadju delujejo kot »črevesna metla«;
 • razstrupljanje;
 • odlična prebava in lahkotnejše iztrebljanje;
 • lahkotnost in vitalnost;
 • sprememba vzorca (spremljanje – zavedanje) in sprememba percepcije: ne jem zaradi okusa ali dobrega počutja, temveč zato, da telo dobi optimalne surovine (gradnike);
 • povečanje zavedanja, spoštovanja in tudi hvaležnost do hrane, Življenja …

6. Gradnik (2.del): Postenje

Postenje je starodavna praksa, ki se uporablja v namene čiščenja organizma, pa tudi uma in duha, praktično že tisočletja. Ko ne zaužijemo hrane, telo ne porablja energije za prebavo, temveč jo izkoristi za »notranje pospravljanje«: obnavljanje in popravljanje poškodovanih telesnih gradnikov ter problematičnih predelov.

Z vsakim dnem posta prodiramo globlje v usedline odpadkov, sloj za slojem. Postenje se deli na dve skupini:

 • postenje z vodo (brez uživanja kakršnih koli hranilnih snovi),
 • postenje s hranilnimi tekočinami (sokovi, juhe …).

Postenje nam prinaša celo vrsto koristi:

 • čiščenje starih navlak,
 • globoko razstrupljanje,
 • regeneracija telesa,
 • povečata se življenjski pogum in energija,
 • boljše pretakanje energij,
 • vzpostavi se notranji red,
 • boljše počutje in dvig razpoloženja,
 • duhovna in duševna rast (širjenje zavesti),
 • telo izloči odpadne snovi in navlako tudi iz podzavesti,
 • boljše delovanje uma,
 • občutek notranje izpolnitve,
 • izboljšanje spomina,
 • zmanjšanje zdravstvenih simptomov,
 • lahko se pozdravijo bolezni,
 • bolečine se zmanjšajo,
 • »naravna psihoterapija«.

Udeleženci delavnice se preizkusijo v enodnevnem postu, kjer skozi dan uživajo samo sokove. Ti jim nudijo dovolj hranilnih snovi, da niso lačni ter da dobijo dovolj energije, tudi če za post izberejo delovni dan.

Seveda postenje izpeljemo ob točno določenem času, ko že obvladamo pripravo sokov.

7. Gradnik: Razstrupljanje

Občasno razstrupljanje je nujna praksa, če želimo ohranjati zdravo telo in bister um. Razstrupimo se lahko na veliko načinov – od najnežnejših (dihalne vaje, pitje čajev, uživanje tinktur ali prehranskih dopolnil …) do bolj intenzivnih, kot so posebni rituali za aktivno izločanje strupov.

POMEMBNO: Ob zdravem načinu življenja začne telo izločati nakopičene in celo strupene snovi, ki se lahko »ujamejo« v notranjih organih, predvsem v jetrih. Zato je ključno, da sočasno z ostalimi pozitivnimi pristopi tudi aktivno razstrupljamo telo.

Na delavnici »Body Reset« se naučimo izvajati posebni protokol. Koristi so lahko izjemne:

 • globoko razstrupljanje telesa;
 • odpravljanje oziroma lajšanje bolečin: takojšnji učinki so vidni pri večini glavobolov, migren, zobobolih …;
 • čiščenje odpadnih materialov, vključno z zajedavci, ki so se nabrali v telesu in črevesju z leti sodobnega načina prehranjevanja;
 • s čiščenjem »odpadkov« ne telesni ravni se lažje znebimo težave tudi na duševni ravni;
 • razbremeni in okrepi se imunski sistem;
 • telo in duha napolnimo z energijo;
 • boljši spanec;
 • povečan občutek skrbnosti za telo: poseben čas, ki je namenjen ljubeči skrbi telesa oziroma sproščanju telesa in uma.

Poleg tega pa nudi kombinacija več gradnikov – predvsem pitja ekoloških sokov, uživanja hrane po posebni recepturi ter razstrupljanja – še večje rezultate:

 • učinek seže celo do možganov in centralnega živčnega sistema;
 • lahko se poveča plodnost. Znano je, da so skozi vse strupe v hrani in vodi moški dobesedno kemično kastrirani. Ko se telo nahrani in razstrupi, postane bolj plodno. Marsikateri par je po tovrstni terapiji dobil otroka, čeprav so se pred tem leta in leta ali celo desetletja neuspešno trudili za zanositev;
 • veliko več (umirjene in ne adrenalinske) energije;
 • zmanjševanje zasvojenosti;
 • boljši vid, sluh, vonj, okus;
 • večji notranji mir, sproščenost, spokojnost, jasnost misli, ustvarjalnost, hvaležnost in zavedanje milosti Življenja.

8. Gradnik, stik z naravo in sončenje, 1. del: »Earthing« ali zemljenje

Telo neprestano generira reaktivne kisikove spojine – proste radikale. Te uničujejo tujke v telesu, npr. bakterije in viruse. Preveč prostih radikalov pa ima na zdravje negativen učinek. Povezujejo jih s številnimi kroničnimi boleznimi in staranjem.

Zemljenje je stik z zemeljsko naravno električno energijo, skozi dovajanje zemeljske energije v telo preko materialov, ki prevajajo električni tok.

Ob tem se:

 • razstruplja telo;
 • z elektroni se redči kri;
 • cirkulacija se izboljša, s tem pa preprečujemo mašenje žil, kap in infarkt;
 • na milijone elektronov prestreže proste radikale;
 • že v dveh sekundah se izboljša tudi človekova kardiološka slika.

Vajo zemljenja izvajamo v kombinaciji z drugimi gradniki in ne zahteva nobenega dodatnega časa.

9. Gradnik, stik z naravo in sončenje, 2. del: Sončenje

Zmerno sončenje nam dovaja dovolj vitamina D, ki je ključen pri mnogih vitalnih procesih v telesu, saj se ob pomanjkanju vitamina D ne morejo aktivirati geni, ki varujejo naše zdravje.

Sonce naj bi nas ščitilo pred 17-imi oblikami raka, izboljševalo delovanje trebušne slinavke, preprečevalo diabetes, pomagalo pri hujšanju, pozitivno vplivalo na spanje, prispevalo k povečani ravni energije, občutno zniževalo visok krvni tlak, nadpovprečno visok krvni sladkor in holesterol ter povečevalo število belih krvnih telesc (limfocitov) v krvi, s čimer se okrepi imunska obramba telesa in še in še.

V izogib težavam, ki jih lahko prinašajo škodljivi UV žarki, pa je treba upoštevati nasvete za zdravo sončenje.

Za več informacij glede koristi sončenja si lahko preberete drugi članek iz te serije.

10. Gradnik (1. del): Spanje

Velik poudarek dajemo na delavnici »Body Reset« tudi razbremenitvi in regeneraciji. Eden ključnih elementov za dobro delovanje je krepčilen spanec.

Med spanjem se telo in um temeljito spočijeta. V fazi trdnega spanca se dihanje umiri in postane bolj enakomerno. Krvni tlak in srčni utrip se znižata za okoli 20% do 30%, frekvenca delovanja možganov pa se močno zniža.

Faza globokega spanca služi biološkim procesom v telesu, ki so povezani z obnovitvijo energije. Na začetku te faze žleza hipofiza izloči večjo količino rastnega hormona, kar spodbudi rast in obnovo tkiv. V fazi globokega spanca se aktivira tudi imunski sistem in se bojuje proti boleznim.

Če ne spite redno in dovolj, se lahko pojavijo bolj ali manj resne težave. Na srečo obstaja mnogo enostavnih tehnik in nasvetov za daljše in trdnejše spanje.

Na delavnici udeleženci spoznajo številne tehnike in nasvete, s katerim si omogočijo boljše spanje. Poleg tega izvajanje nekaterih ostalih gradnikov že samodejno povzroči, da spimo bolj trdno in dlje.

10. Gradnik (2. del): Počitek

Če si redno jemljemo čas za počitek, bo naša koncentracija boljša, manj bomo utrujeni in dalj časa bomo lahko opravljali delo. Nenazadnje bosta lahko tudi naše zdravje in počutje veliko boljša.

Za optimalni učinek kombinirajmo različne vrste, oblike in dolžine počitka:

 • pogosta nekaj deset sekundna ali minutna sprostitev ob povečanem stresu (dihanje, umiritev, vizualizacija …);
 • krajši odmor po nekaj intenzivnih urah dela;
 • počitek ob koncu delovnega dneva ali popoldanski počitek;
 • daljši počitek ob vikendih;
 • občasni intenzivnejši »odklop« (npr. s potovanjem).

Pri počitku gre predvsem za odločitev. Če se zavedamo, da je rezultat mnogokrat posledica tudi počitka, ne samo dela, si bomo laže vzeli nekaj trenutkov za sprostitev.

Rezime

To je bila torej hitra predstavitev gradnikov, ki jih udeleženci usvojijo na delavnici »Body Reset«. Ker gre za pet srečanj v živo, ki trajajo med tremi in petimi urami, delavnica ne temelji zgolj na nasvetih in teoriji, temveč na izvedbi.

Srečanja se odvijajo proti koncu tedna ali ob vikendu, kar omogoča udeležencem, da na dela proste dni postopoma usvojijo novo znanje. Vsak torek po delavnici izpeljemo še »virtualno srečanje« oziroma videokonferenco, katerih namen je izmenjava izkušenj pri uvajanju novih veščin, odgovarjanje na vprašanja ter dodatna motivacija za vztrajanje na poti.

Izredno nas veseli, da se je ta kombinacija izkazala kot zmagovalna. Beležimo več kot 99% uspešnost (kar pomeni, da so bili vsi udeleženci razen ene zadovoljni s programom in je ta vsaj dosegel njihova pričakovanja), ob tem, da je 100% udeležencev napisalo pozitivno izjavo glede programa.

To je verjetno edini program na svetu s tako veliko stopnjo uspešnosti ter s 100% transparentnostjo – ne skrivamo mnenja prav nikogar.

Sočasno pa opozarjamo, da to ni delavnica zdravljenja. Gre za izvajanje posebnih protokolov, ki razbremenijo telo, ga razstrupijo, nahranijo na celični ravni ter sprožijo neke mehanizme, ki so bili neizkoriščeni. Včasih je posledica tudi boljše zdravje oziroma zmanjšanje ali odprava različnih simptomov, vendar vam tega ne moremo obljubiti.

Ob tem smo trdno prepričani, da ko enkrat udeleženec usvoji vse gradnike, ne potrebuje več nobene druge delavnice, prek katere bi iskal izboljšano delovanje telesnih procesov. Konec koncev, tudi mi ves čas spremljamo razvoj na tem področju in če bomo naleteli na kakšen nov gradnik, ki se bo pokazal kot ključen, ga bomo predstavili dosedanjim udeležencem ter ga vključili v protokol.

Namreč, tudi po delavnici niste prepuščeni sami sebi. Organiziramo redna srečanja, na katerih obnavljamo znanje, ga nekoliko poglobimo ter izmenjamo izkušnje. Predvsem pa ta srečanja služijo dodatni motivaciji in potrditvi, da ste na pravi poti.

Če ste se našli v naših člankih in želite prenehati iskati, kaj bi bilo najbolje za vas, prisrčno vabljeni na »Body Reset«! Obljubljamo vam izjemno dogodivščino in globoko znanje, ki vam bo služilo še mnoga leta.

Namreč, še ena izmed ključnih prednosti udeležbe je dolgoročna motivacija. Večina udeležencev izvaja gradnike praktično ves čas – čeprav vzame izvedba več časa kot le nekaj minut dnevno. To samo potrjuje dejstvo, da prijemi delujejo! (Kdo bi še leta in leta izvajal stvari, če ne bi delovale?!)

Na spletni strani imamo zbranih več kot 25 izjav udeležencev s podpisom in fotografijo, kar predstavlja približno eno četrtino vseh, ki so do sedaj šli skozi program. Kot boste lahko prebrali, so vse izjave izjemne. Izredno smo ponosni na udeležence, še posebej pa se vsak dan znova razveselimo njihovih zgodbic, ki zaokrožijo med nami. (Bivši udeleženci se dnevno družimo tudi v zaprti Facebook skupini, ki jo moderiram sam. To pomeni, da imate po delavnici dnevni pristop tudi do mene.)

Hvala vam, da ste spremljali to serijo člankov. Naj si za zaključek pomagam z mislimi enega izmed bivših udeležencev. Blaž Jovan je srčni človek iz Socke, ki se je pred več kot dvema letoma udeležil delavnice »Body Reset«. Takoj po njej je napisal svojo izjavo, ki pa jo je pred časom še nadgradil.

Njegove besede povzemajo srce in dušo udeležencev, zato se mi zdijo zelo primerne za predstavitev splošne slike:

»Šele po delavnici mi je postalo jasno, kako velika stvar je to. Vse se je nakazovalo že na srečanjih, vendar prava stvar nastopi, ko zadevo začneš izvajati sam in jo tudi občutiš. Moram priznati, da me je um na začetku na trenutke oviral in mi sugeriral ´neumnosti´, vendar sem ostajal na dogovorjenih protokolih – ker sem z gotovostjo vedel, da je to to.

Teme na delavnici so bile super. Vse, o čemer se govori, je prežeto z lastno izkušnjo; to pomeni vse in se čuti. Sploh ne obstaja pomislek ali kar koli, ker potrditev pride iz samega sebe.

Drugače pa: dihanje, telovadba in hladen tuš – zakon! Čutim, kot da me to obudi od mrtvih ali prebudi iz nekega spanca. Zavem se, da je že samo ´biti´ super in sem zato neskončno hvaležen.

Popoldan, ko pridem iz službe, pa sledijo sokovi in potem še razstrupljanje. Vse je lepo utečeno in če kaj ne bi mogel dnevno izpeljati, bi občutil, kot da mi nekaj manjka.

Skratka, nadaljujem program in brez izvajanja gradnikov dan sploh ni mogoč. Telo se glede telovadbe super odziva in elastičnost je skoraj neverjetna, glede na stanje pred delavnico. Imam pa še hude načrte. 😉

Veliko se mi je odprlo tudi na osebnostni ravni. Sprejemam samega sebe z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. Vidim – in sem tudi v praksi preizkusil – da lahko naredim in uresničim, kar hočem, le cilj mora biti jasen in namera mora biti trdna.

Drugače se mi je pa tudi močno izboljšalo spanje, občutek stresa zelo znižal, mnogo bolj se znam tudi prepustiti in uživati. Delavnico absolutno priporočam …

PS: Pošiljam še dodatno poročilo. Zdaj sta minili že več kot dve leti po delavnici. Na mojem listu za beleženje rednih tedenskih dejavnosti piše številka 131. In ta kupček s poročili bo rastel, dokler bom dihal.«

Hvala, Blaž!

Želim vam, skozi delavnico »Body Reset« ali pa kako drugače, da najdete svojo srečo. Žal je tako, da nam mora ob tem služiti tudi telo. Upoštevajte nasvete zdravega življenja, bodite hvaležni telesu in mu naklonite ne samo pravilne nege, temveč tudi ljubečo skrb in počitek.

Ob tem pa ne pozabite na um in dušo. Zdravo telo brez iskrice radosti v srcu ter brez miru v duši nam ne zagotavlja »izvršitve osebne legende«, kot je to imenoval Paulo Coelho v »Alkimistu«.

Ali, kot rad rečem, postanite prototip srečnega človeka, s čimer boste osrečili ne samo sebe, temveč tudi okolico.

Srečno!

 Boris Vene in ekipa »Body Reset«