Vse, kar ste želeli vedeti o delavnici »Body Reset«

1. Kaj je »Body Reset« in po čem se razlikuje od ostalih programov?

»Body Reset« je kompleten, vseživljenjski program za povečanje energije ter ohranjanje mladostnosti in vitalnosti. Udeleženci se naučijo vseh potrebnih vaj in tehnik na posebej pripravljenih delavnicah, potem pa vaje in napotke izvajajo sami doma.

Vključuje delo na telesu in umu, skozi deset gradnikov. (Več o gradnikih si lahko preberete tukaj.) Udeleženci se naučijo izvajati gradnike na petih srečanjih v živo, ki se odvijajo ob koncu tedna ali ob vikendih ter trajajo med tremi in petimi urami. Poudarek je na praktični izvedbi in vsak, ki gre skozi delavnico, se nauči samostojno izvajati gradnike.

Po prvih štirih srečanjih vsakič sledi videokonferenca (ob torkih zvečer), katere namen je utrditi vaje in znanje s srečanja, odgovoriti na vprašanja, opraviti morebitne korekcije ter okrepiti motivacijo za samostojno izvedbo gradnikov.

Pričakuje se, da bo posameznik po zaključku delavnice izvajal vaje še naprej, saj je »Body Reset« tako celovit program, da verjamemo, da po njem udeleženci ne potrebujejo nobene druge delavnice več, ki bi jih učila zdravo živeti. To potrjujejo tudi številne izjave preteklih udeležencev.

Zelo smo ponosni tudi na rezultate, saj znaša stopnja uspešnosti več kot 99%. Ob tem imamo pozitivne izjave od 100% udeležencev. (Celo ena udeleženka, ki je po zaključku programa zapisala, da ji »Body Reset« ni v celoti izpolnil njenih pričakovanj, nam je samodejno pisala, da še zdaj, nekaj let po udeležbi na delavnici, redno izvaja gradnike in »da je Body Reset zakon.«)

Skratka, »Body Reset« je oblikovan tako, da bo vaša zadnja delavnica, ki jo potrebujete za vzdrževanje mladostnosti in vitalnosti. Opozarjamo pa, da to ni program za odpravljanje zdravstvenih simptomov in težjih bolnikov tudi ne sprejemamo.

2. Zakaj bi se kdo želel udeležiti delavnice oz. kaj lahko pričakuje od nje?

Delavnica je namenjena udeležencem, ki so pripravljeni resno delati na sebi. Prinaša celo vrsto izjemnih koristi, ki pa jih ne moremo obljubiti, saj je vsako telo drugačno. Poleg tega ima vsaka oseba različno zdravstveno preteklost, zato lahko vaje na posameznika delujejo različno. Za primer, kako delavnica vpliva na različne ljudi, pa si preberite izjave udeležencev na spletni strani.

Definitivno pa boste povečali disciplino, samokontrolo, izboljšali mnenje o sebi, naučili se boste postaviti zase … To so »stranski produkti« oziroma učinki, ki niso neposredno povezani z mladostnostjo in vitalnostjo – so pa še kako pomembni!

3. Kaj mi lahko garantirate?

Garantiramo vam lahko vrhunsko izvedbo z usposobljenim inštruktorjem ter delo po programu. Že na prvem srečanju boste prišli do nekaterih prelomnih rezultatov glede dihanja – no, vsaj do zdaj je do njih prišlo 100% udeležencev, vendar vam garantirati tega pač ne moremo. (Če bi imeli kakšno posebno hibo, na primer, morda tega ne bi doživeli.)

Garantiramo vam tudi, da se bomo z vami toliko potrudili, koliko se do zdaj verjetno ni še nihče, in da boste v celoti usvojili deset gradnikov. Spoznali boste čudovite ljudi, dobili boste partnerja, s katerim boste dnevno v stiku, in dobili boste drugačen pogled nase in na svet.

Še enkrat – to pišemo iz dosedanjih izkušenj, ne moremo pa garantirati učinkov. Garantiramo vam lahko le izvedbo procesov.

Če vas zanima, kaj so z delavnico »Body Reset« pridobili dosedanji udeleženci in kako se jim je po srečanju spremenilo življenje, si preberite njihove izjave na spletni strani. Zbranih jih imamo od približno četrtine dosedanjih udeležencev.

4. Imam težjo zdravstveno težavo. Ali mi bo »Body Reset« pomagal?

Če imate težjo ali kronično bolezen, vas, žal, ne moremo niti sprejeti. Vsak udeleženec pred začetkom podpiše izjavo, s katero potrjuje, da ni huje bolan. S tem se zaščitimo, da ne bi kdo zamolčal svojega težjega zdravstvenega stanja, potem pa bi lahko, zaradi trenutno povečane potrebe po energiji, ki jo zahtevajo vaje, doživljal poslabšanje – česar ne želi nihče.

Ob izvajanju gradnikov telo potrebuje veliko energije in če imate resno zdravstveno stanje, ne moremo tvegati, da bi jo telo porabljalo za izvedbo vaj namesto za zdravljenje.

Če menite, da bi vam kljub resnejšemu zdravstvenemu stanju »Body Reset« lahko pomagal, pa boste morali dobiti soglasje zdravnika. (Kontaktirajte nas na , da vam povemo več o tem.)

5. Zakaj piše, da se je treba pred prijavo posvetovati z zdravnikom? Ali potrebujem kakšno potrdilo od njega?

Zdravnik je oseba, ki najbolje pozna delovanje vašega telesa, vašo zdravstveno zgodovino in telesne omejitve. Je edini, ki je usposobljen za izdajo relevantnega mnenja o kateri koli spremembi, ki jo boste izvajali v kakršni koli povezavi s telesom. Na primer, če se lotite neke diete, se je prej koristno posvetovati z zdravnikom.

Konec koncev, tudi če začnete jemati prehranska dopolnila (vitamine …), naj bi se prej posvetovali z zdravnikom …

Zato vsakemu udeležencu predlagamo, da seznani zdravnika z izvajanjem gradnikov. Kaj s tem dosežemo? Če oseba seznani zdravnika in se zdravnik strinja z izvedbo, leži odgovornost, če bi teoretično šlo kar koli narobe, na zdravniku. Če se udeleženec prej ne posvetuje z zdravnikom, prevzema vso odgovornost sam.

To pomeni, da ne bomo od vas zahtevali nobenega potrdila s strani zdravnika niti vas spraševali, ali ste se o udeležbi posvetovali z njim.

Skratka, želimo vas seznaniti z vsemi opcijami, ki so vam na voljo, da vas maksimalno razbremenimo odgovornosti in da se pred začetkom počutite res dobro ter brez vseh dvomov.

OPOMBA: glede te tematike dobivamo največ vprašanj. Če imate kakršno koli dilemo, nas prosim kontaktirajte na .

6. Kako poteka »Body Reset« in kaj vključuje?

Delavnica se odvija skozi štiri delovna srečanja plus zadnje zaključno srečanje. Vsa trajajo med tremi in petimi urami. Navadno se odvijajo ob petkih ali sobotah popoldne. (Možne so tudi izjeme – za tekoče datume, ki so na voljo, glejte uradno spletno stran.)

Delavnice potekajo nekje v središču Slovenije, na izbranih lokacijah v naravi. Sestavljene so iz teoretičnega dela in iz vaj. Na vsaki izmed prvih štirih srečanj obdelamo nekaj gradnikov s posebej preučeno dinamiko; torej tako, da vas preveč ne obremenimo in da se vaje lepo sestavljajo skupaj. Vse gradnike se boste naučili izvajati do take mere, da jih boste potem lahko izvajali tudi sami doma. Na srečanjih prejmete tudi brošure z opisom gradnikov ter dodatno razlago izvedbe ter vseh koristi.

S tem namenom se srečanje odvija pred oziroma med vikendom – da imate v dela prostih dneh čas samostojno izpeljati nove vaje in nasvete v praksi. Nekaj dni po srečanju, v torek zvečer, sledi videokonferenca (srečanje v živo prek interneta). Njen namen je pregled, kako dobro ste izpeljali vaje, ali se vam je kje ustavilo in podobno. Potem imate do konca tedna oziroma do naslednjega srečanja čas, da dnevno izvajate vaje ter jih toliko usvojite, da lahko na naslednjem srečanju dodamo nove.

Če se vam kje ustavi, nas lahko vedno kontaktirate, pa bomo rešili problem.

Celotni program je zasnovan zelo strateško in »dodelan do zadnje malenkosti«, če lahko citiramo izjave udeležencev. Ob načrtovanju smo imeli v mislih udeležence brez predhodnih izkušenj, kar pomeni, da boste sposobni usvojiti vaje tudi v primeru, če do sedaj še niste izvajali ničesar od tega.

V srečanja so vtkani tudi motivacijski elementi, ki stimulirajo udeležence k izvedbi vaj. Skratka, poskrbeli smo za vse. Na vas je samo, da se prijavite, pripeljete na lokacije ob izbranih dnevih, spremljate videokonference ter izpolnjujete jasna in enostavna navodila.

Po zaključku delavnice prejmete tudi ličen certifikat, ki dokazuje, da ste uspešno izpeljali »Body Reset.

Če povzamemo – »Body Reset« vključuje naslednje: 5x srečanje v živo (3-5 ur), 4x videokonferenca (okoli ene ure oziroma po potrebi; glede na število vprašanj), posnetke videokonferenc, stalna, dnevna pomoč prek elektronske pošte (odgovarjanje na vprašanja) oziroma spletnega portala, sodelovanje s partnerjem v programu, 4 knjižice PDF z opisom vseh desetih gradnikov, certifikat oziroma uradno potrdilo o udeležbi programa.

7. Kaj se zgodi, če se kakšnega srečanje ne bom mogel udeležiti oziroma bom moral prekiniti delavnico?

Tudi take primere smo že imeli. Če se iz kakšnega resnega razloga ne boste mogli več udeleževati srečanj, boste začasno prekinili program ter se priključili naslednji skupini tam, kjer ste zaključili program. Na primer, če ste »oddelali« tri srečanja (in vam manjkata do zaključka še dve), boste počakali na naslednjo delavnico, ki bo razpisana, in se priključili skupini na četrtem srečanju.

Če bi manjkali samo na enem srečanju, se boste o tem pogovorili z inštruktorjem na licu mesta ter boste skupaj poiskali rešitev.

Vsekakor priporočamo, da izpeljete vsa srečanja naenkrat oziroma v enem kosu/v zaporedju, če je le možno. Če že vnaprej veste, da ne boste mogli programa izpeljati do konca, predlagamo, da se raje prijavite v naslednjo skupino.

Kar se tiče spremljanja torkovih videokonferenc je zadeva enostavnejša, saj bodo vse posnete in si boste lahko ogledali posnetke kadar koli naknadno. Skratka, udeležba na srečanjih je obvezna, spremljanje videokonference pa lahko nadomestite z ogledom posnetka (čeprav priporočamo ogled v živo, da boste lahko zastavili vprašanja in nanje dobili takojšnji odgovor; no, pa tudi za to se najde rešitev – vprašanja lahko pošljete vnaprej in si odgovore pogledate v posnetku).

POMEMBNO: imejte v mislih, da ne boste potrebovali časa samo za udeležbo na srečanjih, temveč tudi za dnevno izvajanje vaj. Na primer, če boste ves teden na službeni poti in se boste vračali domov za vikend, ko bo na sporedu delavnica, predlagamo, da udeležbo raje prestavite na kasnejši datum.

Še to: Nove stvari najlaže usvojimo, če jih počnemo po določenem vzorcu oziroma navadi; torej, na istem kraju in ob enaki uri. Vaje boste najlaže izvajali v domačem okolju. Na začetku boste verjetno nekoliko okorni, potem pa bo vsak dan lažje. Imejte v mislih tudi to. Konec koncev pa boste potrebovali tudi določene pripomočke, npr. polžasti sokovnik in sistem za čiščenje vode.

8. Kaj se zgodi po zaključku delavnice? Ali je to vse, kar dobim?

Na zadnjem srečanju vas bomo pripravili na samostojno delo. To pomeni, da boste po zaključku delavnice sami izvajali vse vaje.

Naša druženja se s tem ne bodo zaključila, saj boste imeli na voljo dve možnosti: zaprto Facebook skupino (brezplačno), v kateri se družimo vsi dosedanji udeleženci ter izmenjujemo izkušnje, moderator pa je Boris.

Poleg tega redno organiziramo različna srečanja, prek katerih utrjujemo znanje, poenostavljamo vaje, nadgrajujemo izkušnje, izmenjujemo koristne nasvete in podobno.

Srečanja se odvijajo vsaj enkrat letno. Trajajo en dan (oziroma od popoldneva do noči) in se toplo priporočajo vsem. Poleg ostalega, na njih udeleženci obnovijo motivacijo in dobijo nov navdih. Prav zato, ker želimo, da udeleženci nadaljujejo z izvajanjem vaj – rezultati zgovorno govorijo zase –, je cena za udeležbo teh srečanj simbolična.

9. Koliko stane »Body Reset« in kako lahko plačam?

Cena znaša 1.220€ (DDV je vključen) in vključuje pet srečanj v živo, štiri videokonference, pisne materiale (štiri obsežne brošure, v kateri imate zapisano vse, kar počnemo na delavnicah, in še več), delo s partnerjem, delo z inštruktorjem, stalna pomoč v času programa ter certifikat o udeležbi.

Plačate lahko tudi na obroke in sicer 3 x 430€. V primeru želje po drugačnem plačilu nas kontaktirajte na .

Plačate lahko z bančnim nakazilom ali prek sistema PayPal. Za razlago dinamike plačil si preberite odgovor na vprašanje »Kako poteka prijava in dinamika plačevanja?«.

10. Kako poteka prijava in dinamika plačevanja?

Dinamika plačevanja je odvisna od tega, koliko časa pred pričetkom delavnice oziroma prvega srečanja se boste prijavili. Načeloma poteka takole.

Ko ste odločeni za udeležbo, se prijavite. Ob prijavi ni nujno plačati ničesar, prijava pa šteje za načelno rezervacijo termina.

V roku enega tedna po prijavi nam boste nakazali 100€, s čimer boste dokončno potrdili rezervacijo. Plačate lahko z bančnim nakazilo na naš TRR ali prek sistema PayPal. POMEMBNO: Ta znesek ni vračljiv, zato predlagamo, da pred prijavo dobro premislite ter preverite vse termine, predvsem srečanj v živo.

Seveda lahko vplačate avans 100€ tudi takoj ob prijavi, s čimer si dokončno zagotovite sedež na delavnici. (V primeru, če se samo prijavite in potem v roku tedna dni ne vplačate 100€ avansa, si jemljemo pravico, da v primeru popolne zasedenosti vaše mesto dodelimo nekomu drugemu.)

Teh 100€ se šteje kot avans, kar pomeni, da se odšteje od končnega zneska 1.220€ ali od prvega obroka.

V roku enega tedna pred začetkom delavnice oziroma pred prvim srečanjem pa boste poravnali še preostanek plačila – ali 1.120€ ali pa 330€ (kar skupaj z avansom 100€ predstavlja prvi obrok v višini 430€). V primeru plačila na obroke boste kasnejša plačila nakazovali mesečno.

Če imate kakršno koli vprašanje ali željo po drugačni dinamiki plačila, nas lahko vedno kontaktirate na .

V primeru, če se prijavite tik pred zdajci, se dinamika plačila spremeni. Na primer, če se prijavite le nekaj dni pred začetkom prvega srečanja, bo treba vplačati takoj celotni znesek oziroma celotni prvi obrok. Seveda nas lahko kontaktirate, da se pogovorimo o detajlih, pa tudi, če imate kakšne posebne želje.

11. Kaj moram prinesti na srečanje? Kako moram priti oblečen? Kaj točno bomo počeli na srečanjih?

Pred srečanjem boste po elektronski pošti prejeli pozdravno sporočilo, v katerem natančno opisujemo, kako srečanje poteka, kaj morate imeti s seboj (nič posebnega, razen neko podlogo za telovadbo), kaj obleči, kje boste parkirali in podobno.

Na hitro pa takole: na srečanjih bomo tudi telovadili, zato pridite oblečeni športno. Če bo lepo vreme, bodo srečanja potekala (tudi) zunaj, sicer pa v predavalnici. S seboj imate lahko vodo in pač stvari, ki bi jih sicer vzeli na neko srečanje ali na izlet, ki bi trajal tri do pet ur. Predvsem pa se ne obremenjujte preveč – ključno je, da pridete ob uri in dobre volje.

12. Katere pripomočke bom potreboval za izvedbo gradnikov? Koliko stanejo?

Gradniki vključujejo različne vaje in pristope. Med drugim tudi pripravo zdrave hrane in pijače, za kar boste potrebovali »počasni (polžasti) sokovnik« oz. »slow juicer«. Cene zanj se gibajo že od nekje 100€ naprej, če naletite na kakšno akcijo. Ta sokovnik je že dovolj dober, da vam bo dal zadovoljive rezultate. Na voljo pa so tudi kakovostnejši modeli, ki stanejo nekajkrat več (odvisno od ponudnika).

Vendar ne skrbite. Dali vam bomo seznam, kje lahko kupite te pripomočke, in poskusili vam bomo zagotoviti tudi kakšen popust na redno ceno. Včasih – odvisno od ponudnika – je možno naprave tudi najeti (vendar vam vsekakor priporočamo, da jih kupite, saj jih boste potrebovali tudi po zaključku srečanj).

Potrebovali boste tudi napravo za temeljito čiščenje vode – ali destilator ali pa sistem za reverzno osmozo. Slednji – zelo posrečen nadpultni model, ki deluje celo brez elektrike – je na voljo že za 220€.

Za razstrupljanje boste potrebovali posebno »vrečko«, ki stane okoli 10€. Strošek bo lahko predstavljata tudi ekološko pridelana hrana ter zelenjava; v primeru, če je že zdaj ne kupujete.

To je pa tudi vse, kar se tiče dodatnih stroškov.

13. Koliko časa mi bo vzelo izvajanje vaj?

Na začetku verjetno nekoliko več – pod pol ure skorajda ne morete računati –, potem pa čedalje manj. S slednjim mislimo, da boste vaje toliko vključili v svoj življenjski slog, da jih več ne boste dojemali kot nek dodatni čas. Poleg tega boste mnoge gradnike lahko združili, naučili pa se boste tudi maksimalno učinkovito izrabljati čas.

Nekatere vaje vam ne bodo vzele nobenega časa, ker jih boste vključili v dosedanje izvajanje dnevnih dejavnosti. Na primer, če si boste pripravili ekološko hrano, vam to ne bo vzelo več časa, kot če bi pripravljali običajno. Ali: če boste šli na sprehod in med hojo izpeljali še kakšen gradnik – ali pa boste na koncu poti, namesto da bi se nekam usedli, na hitro potelovadili – vam to prav tako ne bo vzelo dodatnega časa.

V vsakem primeru pa bodite pripravljeni na spremembe. Predvsem tiste v glavi; ko se boste enkrat odločili in brezpogojno sprejeli »Body Reset« kot redno dnevno rutino oziroma nov življenjski slog, bo vse enostavno. (Povedano drugače, ko se prenehamo upirati, iskati bližnjice in se spraševati, ali bi morda lahko zadevo opravili tudi kako drugače, se vse postavi na svoje mesto. Upiranje in nepotrebno razmišljanje je tisto, kar nam jemlje največ časa in energije, ne izvedba vaj. 😉

14. Želim se udeležiti delavnice, a mi ne ustreza noben datum …

V tem primeru nas kontaktirajte na , če imamo morda že nove datume, ki še niso objavljeni.

15. Prijavila bi se skupaj s partnerjem. Ali prejme družinski član, ki se prijavi skupaj z menoj, kakšen popust?

Da! Vsi družinski člani imajo 25% popusta, če se udeležijo delavnice na isti datum. Če se udeleži delavnice ob kakšnem drugem datumu, pa mu še vedno pripada 10% popusta.

16. Ali je možno na »Body Reset« prijaviti celotno skupino?

Seveda, vendar se moramo posebej uskladiti. Imejte v mislih, da je maksimalno število udeležencev 15 (oziroma, če je res sila, 18). Kontaktirajte nas na za več informacij.

PREDLOG: Za prijavo skupine je bolje, da izberemo nek povsem nov datum, kajti to pomeni, da boste imeli na voljo vsa prosta mesta. Seveda – če boste prijavili manjšo skupino ljudi, na primer, med 3 do 5, se boste priključili razpisanim terminom.

17. Ali je možno izpeljati delavnico samo za enega udeleženca?

Tudi to smo že izpeljali za enega od naših vrhunskih športnikov (njegovo izjavo si lahko preberete tukaj, na spodnji polovici strani – poiščite fotografijo kolesarja).

Takšna delavnica se imenuje »Body Reset Custom« in je namenjena samo enemu udeležencu, kateremu se inštruktor popolnoma prilagodi. Poudarjamo pa, da program ostaja isti – pet srečanj, štiri videokonference (ki jih lahko, po vnaprejšnjem dogovoru, nadomestimo s srečanji v živo ali po telefonu) in izvedba vseh desetih gradnikov.

Skratka, tudi če boste šli skozi program kot posameznik, boste na koncu prejeli vse, kar bodo prejeli ostali udeleženci, s poudarkom na vaših morebitnih specifičnih željah in minimalnih individualnih prilagoditvah.

Še ena prednost »Body Reset Custom« je večja fleksibilnost glede datumov in ur srečanj. (Kombiniramo lahko različne dneve in ure.)

Seveda pa je zaradi individualnega pristopa tudi cena višja. Za več informacij nas kontaktirajte na .