Prvič javno, samo za 40 ljudi, predstavljam svojo unikaten pristop za doseganje uspeha:

DO USPEHA IN SREČE, TUDI ČE
NISTE ROJENI POD SREČNO ZVEZDO:

Zakaj tradicionalni postopki za doseganje ciljev, radosti in izpolnjenosti ne delujejo ... ter kako uspeti lažje, hitreje in z manj stresa

Dejstvo je, da se naše življenje odvija na osnovi sprejemanja odločitev. V ključnih trenutkih imamo na voljo vsaj dve možnosti: ali nekaj spremenimo ali pa ostajamo pri starem.

Kaj od tega bo v tistem momentu pretehtalo … To pa je povsem druga zgodba.

Po eni strani nas ženejo želje in vizija boljšega življenja … po drugi nas navade in vzorci skušajo zadržati v coni udobja … ob tem nas glas v glavi svari, da se bomo opekli in da ni vredno tveganja … sočasno se zavedamo, da bomo morali nekaj spremeniti, če želimo drugačno, boljše življenje … in tako naprej.

Kot najbolj učinkovit pristop, kako v takih trenutkih postopati, velja tako imenovani ameriški način motivacije: zastavi si cilj … izdelaj načrt … potem pa vztrajaj in napni vse sile, da ga dosežeš. Ko naletiš na oviro, ne popuščaj.

Dolga leta je ta pristop predstavljal nekakšen standard v poslovnem svetu. Iz njega so se razvili tudi pristopi, kako doseči druge, osebne cilje.

Zadnje čase pa se zgodba spreminja. Po vsem svetu se širi nov trend zastavljanja ciljev ter oblikovanju življenja. Celo najbolj goreči pristaši filozofije »Zmoreš in dosežeš lahko vse, kar si zamisliš«, počasi spreminjajo svoja stališča.

Vzrok je jasen: Doseganje ciljev, ki temelji zgolj na mentalni odločitvi, ne funkcionira. Ne samo, da s takim pristopom ne moremo doseči ciljev; glavno sporočilo je, da celo, če dosežemo cilj na tak način, nismo srečni.

Želje srca pred željami uma

Če spremljate moje delo, potem veste, da že od nekdaj zagovarjam tako imenovane »cilje srca«, ne ega. To je pristop, v katerem kombiniramo osebnostne danosti, talente, pripravljenost na (večjo ali manjšo) spremembo, katere podredimo jasnemu, a realnemu cilju: stanju notranje izpolnitve.

Ali z drugimi besedami, sreče in izpolnjenosti ne iščemo skozi okolje in specifične dogodke, temveč ju ustvarimo v sebi – skozi odločitev in izražanje ustvarjalnosti.

Tu pa naletimo na drugo past. Mnogokrat menimo, da bomo našli srečo, ko bomo toliko osrečili druge, da nam bodo v zameno vračali naklonjenost oziroma lepo poskrbeli za nas. (Celo univerzitetne raziskave nakazujejo, da občutek sreče in zadovoljstva ne temelji na denarju ali uspehu, temveč na povezanosti s skupnostjo oziroma na socialnih stikih.) Verjetno ste tudi to že poskušali. Razdajali ste se vse povprek … in na koncu vam je v glavi odmeval eden od teh dveh slovenskih stavkov: »Kdor je predober, je oslu podoben.« oziroma »Dobrota je sirota.« No, vsaj moja izkušnja je taka. 

Novi pristop

Zakaj vsi ti pristopi ne delujejo? Ker se ubadajo s posledico, ne dotaknejo pa se vzroka. Slonijo na specifičnih tehnikah, ki jih lahko uporabimo le v določenih okoliščinah. Poleg tega smo ljudje različni. Nekomu ustreza ena stvar, drugemu druga. Zato mora biti vsak pristop prilagojen in podrejen posamezniku.

Dolga leta sem raziskoval načine in tehnike, kako do pravega, pristnega uspeha, ki zagotavlja trajno srečo.

Na svoji poti sem preizkusil praktično vse – od ene skrajnosti, ameriškega načina »Zmoreš vse«, do druge skrajnosti, vzhodnjaške »Samo bodi, ker je zate poskrbljeno«. (In, seveda, skozi vmesno varianto, »Vedno bodi na voljo drugim, ustrežljiv in prijazen, in naklonjenost ti bodo vračali«.)   

Zato poznam praktično vse prijeme in pasti na poti. Na srečo pa zdaj vem tudi, kaj deluje …

Namreč, skozi presek lastnega življenja se analiziral dve stvari: kdaj sem dosegel cilj in kdaj sem bil ob koncu srečen ter izpolnjen.

Zdaj bom, prvič javno, svoje izsledke, vključno z razlago ozadja, zakaj določene stvari delujejo in zakaj (kdaj) ne, predstavil tudi vam. 

Srečanje, kakršnega še ni bilo

Vse svoje življenjske izkušnje, povezane z doseganjem ciljev in sreče, sem strnil v priročne nasvete in orodja, ki jih lahko uporabi vsak. Tisti, ki ste se že udeležili kakšne od mojih delavnic (»Body Reset« ali »25 dni«) veste, da sem zelo praktičen človek – na koncu šteje rezultat oziroma izboljšava, ne teorija.

Tokrat bom predstavil najnovejša dognanja, ki vam bodo pomagala do lažjega, hitrejšega in bolj sistematičnega napredka v življenju ter pri doseganju različnih ciljev. Glede na trenutne razmere pa se bom še posebej posvetil osebnim krizam in njihovim rešitvam. 

Kako se izkopati iz osebne krize, ki nas duši in za katero ne vidimo rešitve? Kako se je pravilno lotiti? Kako razmišljati in delovati v času, ko se nam zaprejo vsa vrata in ne vidimo več izhoda? Kako hitreje, lažje in bolj radostno do realizacije ciljev?

Posebnost tovrstne delavnice bo v tem, da bo potekala v dveh sklopih. Lahko se odločite, da sodelujete samo na prvem delu, lahko pa na obeh. Oba bosta potekala na isti dan, vmes bo le kratek odmor.

PRVI SKLOP: SEMINAR

Boris VeneSkozi svojo življenjsko zgodbo bom utemeljil, kako sem iz revnega dečka neizobraženih staršev, ki je bil v osnovni šoli tarča posmeha in maltretiranja, prišel do svetovno znanega slovesa in uspeha.

Vendar moja zgodba ni zgodba o uspehu iz kakšnega pocukranega hollywoodskega filma … kajti mnogokrat sem popolnoma pogorel in »padel na izpitu«, kot pa dosegel cilj. To je resnica življenja. Ljudje želijo predočiti drugim samo svoje uspehe in doseči, da bi jih ostali cenili in spoštovali na osnovi njih, padce in kikse pa želijo skriti.

Moje mnenje je ravno obratno. Iz padcev in nepravilnih pristopov se velikokrat naučimo mnogo več, kot pa skozi »Glejte me, uspel sem« pristop. Zato ne bom na tem seminarju nič zadržal zase, temveč vam povedal za vse svoje »bisere«, ki so me stali ogromno energije, časa, denarja, stresa … in na koncu tudi bolezni.

Seveda bom razkril tudi, kako bi se v teh situacijah odločil danes. Namreč, skozi mnoge ovire in odločitve bi se lahko podal bolj radostno in igrivo ter opravil vse brez hudih preizkušenj.

Menim, da vam lahko zgolj ta moj nevtralni pogled, kje sem »tolkel mimo« in katera pot bi bila boljša, lahko privarčuje ogromno. (Z drugimi besedami, lahko se učite iz mojih napak, da vam ne bo treba skoti lastne.)

Poleg moje zgodbe si bomo ogledali praktično uporabo intuicije v praksi … pasti klasične motivacije … razne mite in prijeme, ki se v teoriji slišijo lepo, v praksi pa odpovejo … dotaknili se bomo ozadja nezavednih vzorcev in programov, ki so nam bili vcepljeni v mladosti … odstrli bomo tančico »glamuroznega življenja« in kaj to skriva v ozadju ter podobno.

Moja želja in cilj je, da vam da moj pogled na rešitve potrebno upanje, motivacijo in orodja za boljše življenje.

Prisotni bodo tudi zanimivi gosti, ki so v življenju doseli izjemne uspehe, a jih verjetno ne poznate – zato, ker niso toliko javno izpostavljeni oziroma niso tipi ljudi, ki bi se »metali ven« ter na veliki zvon obešali svoje dosežke. Vendar nam bodo njihove izjemne življenjske zgodbe postregle z mnogo navdiha, vere in energije za sledenje lastnim ciljem. 

Ob koncu tega dela bom odgovoril še na kakšno vprašanje, sicer pa bodo ta v večji meri na voljo ob zaključku delavnice.  

DRUGI SKLOP: DELAVNICA

Potem bomo naredili kratek odmor in se podali na praktično pot klesanja lastnega življenja. Ta del je namenjen tistim, ki želite nasvete tudi prenesti v prakso. Ne samo, da bom predstavil praktična orodja in prijeme, ki dobro služijo meni, temveč bomo tudi skupaj izpeljali vaje.

V sklopu tega dela si bo vsak zase izbral cilj ter ga, če bo želel, tudi javno obelodanil. (Namig: s tem se drastično poveča možnost doseganja cilja, saj čutimo odgovornost ne le do sebe, temveč tudi do drugih, ki jih z neizpolnjeno obljubo ne želimo razočarati.)

Čez teden dni – za točen datum uro se bomo uskladili kar na dogodku – bo sledila videokonferenca. Na njej se bomo pogovorili o vašem napredku, odgovarjal bom na vaša vprašanja in še nekoliko poglobili znanje o doseganju ciljev.

Videokonferenco bomo tudi posneli in če se je slučajno ne boste mogli udeležiti, si jo boste lahko ogledali naknadno.

Med obema sklopoma bomo naredili okoli 30-minutni odmor s pogostitvijo (za obe skupini – tiste, ki boste odšli domov, in druge, ki boste ostali do konca). Za hrano bo poskrbela vodilna ekološka pekarna Deveta vas. Če jih še ne poznate – znani so po tem, da je njihova zdrava hrana, izdelana povsem iz naravnih sestavin, nadvse okusna. Celo toliko, da jo obožujejo otroci v šolah in vrtcih. (Velikokrat se ljudje pritožujejo, da je zdrava hrana, ki je brez raznih primesi in dodatkov, omledna in enolična.  Pri njih je ravno obratno!)

Privoščili si bomo izbrane ekološke jabolčne sokove domačije Grčin, ki žanjejo priznanja celo v tujini. Kot zanimivost – njihove jablane so stare več kot 100 let in v tem času nikoli niso bile kemično obdelane, zato je okus sokov res »pravi«.

Kdaj in kje se bo odvijal dogodek

Srečanje bo potekalo v petek, 19.04.2019 v okolici Ljubljane (kmetija Plahutnik, Vrh nad Krašnjo, Domžale). Tokrat smo lokacijo izbrali še posebej skrbno. Nastanjeni bomo v moderni leseni koči, ki ima celostranska okna in čudovit pogled v naravo. (Če bo suho vreme, bomo naredili tudi kakšno meditacijo v naravi.)

Ekološka kmetija Plahutnik leži le okoli 1,5 km od avtocestnega priključka (Lukovica pri Domžalah).

Zahvaljujoč dobro definirani lokaciji jih ni težko najti. (Lahko tudi vpišete v zemljevid, od kod prihajate, pa se vam bo izrisala natančna pot.) Za parkiranje je poskrbljeno na lokaciji.  

Pričeli bomo ob 17.30 in, če bo lepo vreme, spremljali, kako se sončni žarki prelivajo v večer. Seveda ste vljudno vabljeni, da pridete kakšne pol urice ali uro prej in si privoščite kakšen sprehod v čudoviti naravi.

Prvi del bo trajal do okoli 20.00. Po 30-minutnem odmoru s pogostitvijo odmoru bo sledil drugi del, delavnica, ki bo predvidoma trajala do 22.00.

No, udeleženci na mojih dogodkih me zdaj že toliko poznate, da veste, da se bo konec verjetno zavlekel; odvisno tudi od vaših vprašanj. Skratka, ne imejte nobenih načrtov po koncu srečanja.  

Cena za udeležbo se razlikuje glede na to, ali boste poslušali le prvi del (seminar) ali tudi drugega oziroma ostali do konca.

Za udeležence izključno prvega dela znaša cena 63€, za udeležence celotnega srečanja pa 87€ (DDV je vključen). Plačate lahko s kreditnimi karticami, prek sistema PayPal ali z bančnim nakazilom.

Plačate lahko tudi na obroke. V tem primeru – ali pa, če imate kakšno vprašanje – nas kontaktirajte na 040/235-057 (od 9h do 16h) ali nam pišite na .

Prijave samo do srede, 17.04.2019

Če se želite prijaviti, izberite obliko udeležbe in sledite navodilom. Prijave sprejemamo samo do srede, 17.04.2019.

Poleg tega poudarjam, da predavalnica sprejme maksimalno 40 ljudi. (To je pravzaprav kar v redu, ker zagovarjam delo v manjših skupinah. Tako so rezultati boljši, pa tudi vzdušje je bolj domače in »družinsko intimno«, kot če bi sedeli v neki veliki dvorani. Edina slabost je, da imamo po zapolnitvi 40-ih mest zvezane roke oziroma ne moremo sprejeti več nikogar.)

Bonus za udeležence celotnega dogodka

Celotni dogodek bomo tudi posneli v avdio obliki. Vsi, ki se boste udeležili celotnega dogodka, boste brezplačno prejeli tudi avdio posnetek, ki si ga boste lahko prenesli na svoj računalnik in naprej v MP3 naprave. (Poleg tega boste prejeli tudi dostop do posnetka videokonference, seveda.)

To je, mimogrede, še ena skrivnost mojega uspeha: ko naletim na nek nasvet ali formulo, za katero vem, da bi mi koristila, a trenutno še nisem v stanju, da bi jo izpeljal, to informacijo poslušam čim večkrat.

Obstajajo posnetki, ki sem jih preposlušal več kot stokrat … in jih še vedno. Mimogrede, tudi avdio knjigo »Zdravje je v nas« in pa posnetke tečaja »25 dni« poslušam redno!

Namreč, dojemanje informacij se vedno odvija po plasteh. Najprej slišimo tisto najbolj očitno in nevede se nam za trenutek ustavijo misli, ko procesiramo informacijo. Med tem časom se odvija posnetek naprej, a ker v mislih še vedno procesiramo prejšnjo misel, gre trenutna vsebina mimo nas. Ko posnetek poslušamo drugič, pa si rečemo: »Tole pa zdaj prvič slišim!«

Seveda vam posnetka ne bomo mogli dati takoj naslednji dan, ker bomo potrebovali nekaj časa, da ga zvočno obdelamo.

Resnično se veselim, da vam bom lahko odstrl še ta del moje tančice ter vam približal vsa svoja spoznanja glede iskanja uspeha, sreče in doseganja ciljev.

Se vidimo na dogodku in srečno!

Boris Vene

PS: Pridite športno oblečeni in če se da, nekoliko prej. Splača si vzeti malo časa za sprehod v čudoviti naravi; še posebej, če nam bo vreme naklonjeno.

Predlagam, da ne odlašajte preveč s prijavo, ker so mesta močno omejena. Seveda si lahko vzamete kakšen dan za razmislek, vendar nam potrdite prijavo najkasneje do petka, 12.04. Tedaj bomo vabilo poslali na celotno bazo in pričakujemo, da se bodo preostala mesta zapolnila zelo hitro.

Udeležba prvega dela:

Udeležba le seminarja, brez videokonference in avdio posnetka, trajanje od 17.30 do približno 20.30.

CENA: 63 EUR

Udeležba obeh delov:

Udeležba seminarja in delavnice (+ videokonferenca in avdio posnetek), trajanje od 17.30 do približno 22.00.

CENA: 87 EUR

Ob kliku gumba “NAKUP” boste preusmerjeni na novo stran, kjer boste izbrali način plačila ter zaključili nakup.